Sverigepremiär för nya Avenger: den 100% elektriska suven från Jeep®

Dela
  • Nya Avenger, den första 100% elektriska suven från Jeep®.
  • Enastående markfrigång, angrepps- och avgångsvinkel och med Selec-Terrain® och Hill Descent Control som standard.
  • Ny elektrisk drivlina kombinerar en 400-volts elmotor på 115 kilowatt och 260 Nm maximalt vridmoment med ett nytt 54 kWh batteri
  • Räckvidd på upp till 400 km och upp till 550 km i stadscykel
  • Framröstad till Årets Bil 2023 i Europa

Sverigepremiär för helt nya Avenger. En kompakt och 100% elektrisk SUV från legendariska Jeep® som introducerar bilvarumärkets globala elektrifieringsstrategi mot att bli världsledande med att erbjuda suvar med nollutsläpp.

Designad och byggd som en äkta Jeep från dag ett packar Avenger all Jeep DNA i en kompakt SUV kaross med unik kombination av kapacitet, stil, funktionalitet och teknik för att tillfredsställa behoven hos ständigt uppkopplade kunder.

Tillverkad i den högeffektiva Stellantis-fabriken i Tychy, Polen, är nya Avenger utrustad med Selec-Terrain®, Hill Descent Control som tillsammans med sina enastående angrepps- och avgångsvinkel och markfrigång ger imponerande kapacitet i segmentet.

Jeep Avenger är utrustad med en ny generation av 400-voltssystem som kombinerar en ny elmotor och ett nytt batteri.

MOT NYA UPPDRAG I EUROPA

Utvecklad med de specifika behoven hos europeiska kunder i åtanke, positionerar sig Jeep Avenger med sin kompakta kaross på ca fyra meter i det snabbväxande B-SUV segmentet.Det näst största europeiska bilsegmentet sett till volym. Ett segment som under 2023 förväntas nå en total årlig försäljning på 2,2 miljoner, vilket motsvarar en av fem sålda fordon i Europa. Nya Avenger är placerad under modellen Renegade som ett komplement till sitt modellprogram i B-SUV-segmentet.

HELT NY ELEKTRISK DRIVLINA

Jeep Avenger har en ny generation elektriskt framdrivningssystem som kombinerar en ny elmotor och ett nytt batteri.Tack vare den höga kraften och vridmomentet, erbjuder nya Avenger kompromisslös körglädje på alla vägunderlag.

Den andra generationens 400-voltssystem är den första som lanseras av E-motors, ett joint venture mellan Stellantis och Nidec Leroy-Somer Holding. Den levererar 115 kW, motsvarande 156 hästkrafter, och 260 Nm i maximalt vridmoment.

Det nya batteriet på 54 kWh, som också tillverkas av Stellantis, erbjuder en hög energitäthet och ett utmärkt förhållande mellan nominell och användbar energi. Batteripaketet består av 17 moduler och 102 celler som använder NMC 811 Lithium-Ion-kemi och levererar upp till 400 km räckvidd i WLTP-cykeln och upp till 550 km i stadscykeln*.

Batteriet, som testades i över 2 miljoner kilometer, är extremt kompakt, inte påträngande och finns under fram- och baksätena och den centrala tunneln. Dessutom är det skyddat av hög markfrigång och underredesskydd vid utmanande vägunderlag.

Att ladda nya Avenger är extremt enkelt. Via en 100 kW Mode 4-kabel i likström, ansluten till snabbladdare, räcker tre minuters laddning för att ge räckvidd på ca 30 km; eller 24 minuter från 20 till 80 % laddning. Med en 11 kW Mode 3-kabel för växelström ansluten till en Wallbox eller publik laddstation, är det möjligt att ladda från 0% till 100% på 5,5 timmar.

KAPACITET ALLTID FRÄMST

En viktig egenskap för en Jeep är dess terrängförmåga, som idag inkluderar ett mer hållbart tillvägagångssätt tack vare plug-in hybridteknologin ”4xe” och nu en helt elektrisk drivlina.

Nya Avenger är den första framhjulsdrivna Jeep suven utrustad med Selec-Terrain® och Hill Descent Control som standard. Tillsammans med de imponerande angrepps- och avgångsvinklarna samt fordonets markfrigång är Avenger ett riktmärke i sitt segment. Selec-Terrain®-systemet erbjuder sex lägen: "Normal" för daglig körning; "Eco" för att öka räckvidden; "Sport" för mer körglädje; "Snö" för maximalt grepp på isiga vägar eller stigar; "Mud" för att optimera prestanda vid lera och för att förbättra greppet; och "Sand" för att begränsa risken att fastna vid körning på sand.

Fordonets arkitektur når högsta möjliga nivå av kompakthet utan att kompromissa med någon av varumärkets distinkta egenskaper.

Nya Avenger är bara 4,08 m lång, vilket är 16 cm kortare än Renegade. Den har korta överhäng fram och bak som förbättrar dess proportioner. Dessutom förstärks dess närvaro på vägen av större hjul än vad man kan förvänta sig av ett fordon av denna storlek. 

Tack vare kombinationen av korta överhäng och stora hjul erbjuder Avenger den bästa markfrigången i segmentet (200 mm), samt enastående angreppsvinkel (20°), brytvinkel (20°) och avgångsvinkel (32°), vilket är väsentliga vid terrängkörning men också användbara i vardagen, till exempel när du kör uppför en brant parkeringsramp.

MODERN JEEP DESIGN

Nya Avenger följer en designstrategi som erbjuder en modern tolkning av varumärkets design i ett kompakt format. Framsidan av fordonet visar det ikoniska 7-facksgrillen, en äkta Jeep-signatur som har utvecklats från ett vertikalt till ett mer horisontellt mönster för funktionell effektivitet.

Det böjda gallret är placerat framför strålkastarna för att skydda dem vid en kollision. De utbuktande framkärmarna, ett annat klassiskt Jeep-designelement, erbjuder en känsla av styrka och robusthet samtidigt som de kommunicerar en solid och imponerande närvaro på väg.

Sidovyn markeras av de klassiska trapetsformade hjulhusen, designade för att optimera hjulrörelsen för maximal artikulation. Fordonet erbjuder 18” fälgar med en robust design och diamantslipad finish.

Silhuetten var noggrant utformad för att maximera aeroeffektiviteten och förmedla en känsla av dynamik, förstärkt av en flytande "C"-pelare, vilket är ett välbekant drag inom det nuvarande modellprogrammet.

Baktill har fordonet signaturljus inspirerade av de klassiska bränsledunkarna. Detta "X" är ett återkommande tema inuti och utanför via "X-Camo", ett mönster som kombinerar konceptet "kamouflage" med bokstaven "X".

FUNKTIONELL OCH RYMLIG INTERIÖR

Interiören i nya Jeep Avenger fortsätter med premissen "funktionell design". Den rena och robusta interiördesignen, som är förankrad av en smal instrumentbräda, inspirerades av varumärkets historia och särskilt av Jeep Wrangler.

Väl inne i fordonet dras ögonen omedelbart till den övre delen av instrumentbrädan som inkluderar luftventiler, Ambient-belysning och en centralt placerad 10,25”pekskärm, som kan ses av både förare och passagerare. Undersidan av instrumentbrädan är markerad av ett vidöppet förvaringsskal.

Nya Avenger erbjuder unika detaljer för denna fordonsklass som t ex premiumsäten med läderinlägg som är elektroniskt justerbara och med massagefunktion, flerfärgat Ambient-innerbelysning som minskar belastningen på ögonen vid nattkörning och ett Panoramasoltak.

Centralkonsolen har också utvecklats för att maximera tillgängligt användbart utrymme för förare och passagerare. Designad för att säkerställa största möjliga invändiga förvaringsutrymme i en kompakt kaross, erbjuder nya Avenger 34 liter i kupéförvaring, vilket är en imponerande siffra med tanke på snittet på 15 liter i segmentet.

Designad med flexibilitet och modularitet i åtanke, har den centrala tunnelavdelaren flyttats för att passa storleken på olika föremål eller till och med tas bort för att ge plats åt ännu större föremål. Ytterligare ett användbart utrymme finns tillgängligt under automatväxellådans knappar och skyddas av ett vikbart magnetiskt lock. I detta utrymme kan en mobiltelefon laddas samtidigt som en 1,5-liters flaska vatten förvaras.

Bagegevolymen är bland de bästa i segmentet (380 liter) och dess funktion kan ses i tröskelhöjd på bagageutrymmet som har sänkts ner till 720 mm, bakluckans bredd har utökats till över en meter och tillägget av en handsfree-baklucka som inte är vanligt i segmentet.

SENASTE TEKNIKEN: ALLTID UPPKOPPLAD

Nya Jeep Avenger har utvecklats för kunder som önskar ständigt vara uppkopplade och garanterar en fantastisk digital upplevelse ombord. Samtliga utrustningsnivåer är utrustade med en Uconnect 10,25” pekskärm kombinerat med ett komplett digitalt förarkluster som finns i två storlekar (7” och 10,25”). Uconnect-systemet erbjuder spegling av enhet på skärmen via trådlös Android Auto och CarPlay, TomTom 3D Navigation, röststyrning och trådlösa uppdateringar genom Wifi.

Jeep Avenger erbjuder också en uppsättning tjänster och funktioner som användare kan dra nytta av på distans. Till exempel, tack vare Jeep Mobile App kan användaren se platsen där bilen är parkerad direkt från sin smartphone. Användare kan till och med låsa och låsa upp sina dörrar, kontrollera batterinivån, ställa in klimatfunktionerna och ladda fordonet, samt interagera direkt med Avenger genom en digitalassistent.

AVANCERAD UTRUSTNING FÖR KÖRHJÄLP

Jeep Avenger erbjuder ett komplett utbud av körhjälpfunktioner. Den har autonom körning på nivå 2, som automatiskt justerar hastighet och riktning med hjälp av adaptiv farthållare och körfältsassistans. Dessutom inkluderar nivå 2 autonom körning Traffic Jam Assist, för en avslappnad och bekväm körning även vid kökörning.

Avenger erbjuder också Traffic Sign Recognition, som läser och tolkar vägskyltar; Automatisk nödbroms med fotgängar- och cyklistigenkänning, som bromsar fordonet till stopp för att minska risken för eventuella olyckor; Drowsy Driver Alert, som varnar föraren när ett ögonblick av dåsighet påverkar uppmärksamheten; Övervakning av döda vinkeln som övervakar en förarens döda vinkel; 360° parkeringssensorer med Active Park Assist ; och 180° bakre kamera med drönarvy.

ÅRETS BIL I EUROPA 2023

Avenger är den första Jeep modellen någonsin att vinna den europeiska titeln Årets Bil. Jeep Avenger utsågs till vinnare efter att ha tävlat med sex andra finalister: Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X och Volkswagen ID Buzz. Den oberoende panelen bestående av 57 experter från 22 olika länder gav Avenger totalt 328 poäng. 21 av jurymedlemmarna rankade Avenger på första plats.

UTRUSTNING 

LONGITUDE 

Exempel på standardutrustning

16" alufälg 215/65 R16, LED-strålkastare (reflektor), Tygklädsel, Eluppvärmd ratt , 10”pekskärm  , 7" digitalt instrumentkluster, Trådlös apple carplay / android auto, Bakre parkeringssensorer, Farthållare, Hill descent control, Laddningskabel mode 3, Keyless go, Regnsensor, Automatisk klimatanläggning, El.uppvärmd del av vindruta, Ytterbackspeglar el.uppvärmda/el.justerbara, Fällbart baksäte 40/60, Automatisk nödbroms ,fordon, fotgängare & cyklist, ISO-FIX passagerarstol fram, ESP och ABD m.m

ALTITUDE

Exempel på standardutrustning

17" alufälg 215/60 R17, Spegelkåpor - svart pianolack, Tyg/veganläder interiör, Ratt i veganläder, 10,25" digitalt instrumentkluster, Bakre usb-uttag typ c, Adaptiv farthållare, Keyless entry, El.manövrerad bagagelucka handsfree-access m.m

SUMMIT

Exempel på standardutrustning

18" alufälg 215/55 R18, LED-strålkastare (Projektor), LED-dimljus kurvfunktion, Baklyktor led, Tonade rutor, Ambient light , Velourmattor fram & bak, Trådlös laddning smartphone, Autonom körning nivå 2. Främre/sido parkeringssensorer, Backkamera, Helljusautomatik, Dödavinkelnvarnare, Innerbackspegel auto.dimmbar, Ytterbackspeglar m belysning, el.infällbara m.m

REK.CA PRISER

Avenger Longitude        54 kWh 156 hk FWD:                469.900 kr

Avenger Altitude            54 kWh 156 hk FWD                 494.900 kr

Avenger Summit            54 kWh 156hk FWD                  519.900 kr

OM ASTARA: FÖRETAGET FÖR ÖPPEN MOBILITET

Astara Ital Sweden AB ansvarar i dag för importen av Stellantis-märkena Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep till Sverige.

Vi är ett mobilitetsföretag, med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. 

Med en omsättning på mer än 5 miljarder euro 2022 erbjuder Astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av dataintelligens och astara-plattformen. 

Allt detta är tack vare Astaras mångsidiga team, med mer än 25 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. 

För mer information om astara, besök www.astara.com

 

Kontakter

Bilder

Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

Rami Kittilä har utsetts till Country Director för astara Sweden23.11.2023 12:01:37 CET | Pressmeddelande

astara Northern Europe har utsett astara Finlands Kia Brand Director Rami Kittilä till Country Director för astara Sweden. I sin nya roll rapporterar Kittilä till Miska Tammelin, VD för astara Northern Europe. "Rami Kittilä har gjort ett utomordentligt arbete med Kia i Finland, och nu kan vi nyttja Ramis färdigheter även i Sverige. Rami är en föredömlig lagspelare för astara Sweden och har en lång och internationell erfarenhet av chefsbefattningar inom bilindustrin. Samtidigt vill jag tacka Christian Lysholm som har utfört ett enormt arbete för astara, säger Miska Tammelin, VD för astara Northern Europe. Christian Lysholm, som arbetade som Brand Director för astara Sweden, fortsätter att arbeta för företaget. I framtiden kommer han att ansvara för produkt, marknadsföring, återförsäljarnätverk och försäljning. I sin tjänst rapporterar Lysholm till Rami Kittilä, som tillträder den 1 januari 2024. astara Sweden är en del av den globala astara koncernen som är verksam i 19 länder. astara N

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum