Ny styrelse vald i Svenska Bussbranschens Riksförbund

Dela

Vid dagens årsstämma blev Magnus af Petersens vald till ordförande i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR. Magnus af Petersens är vice vd och marknadsdirektör på Nobina Sverige och kommer nu leda arbetet med den svenska bussbranschens forsknings- och utvecklingsarbete för BR framåt. Efter stämman tillkom även två nya ledamöter.

Magnus af Petersens, Nobina Sverige
Magnus af Petersens, Nobina Sverige

- Kollektivtrafiken är en samhällsbärande funktion och det mest klimatsmarta sättet att resa på. BR fyller en viktig roll i att skapa kunskap kring hur vi kan förbättra förutsättningarna för och bidra till att öka det kollektiva resande så att fler väljer att ta bussen, säger Magnus af Petersens, vice vd och marknadsdirektör Nobina Sverige.  

- 8 100 bussförare behövs inom de kommande två åren enligt rapporten “Tempen på Bussbranschen”. Att locka fler till bussföraryrket är viktigt i en tid då kollektivtrafiken måste prioriteras för att nå klimatmålen. Det är ett exempel där BR idag bidrar med medel till viktiga pågående projekt. 

BR driver ett antal forsknings- och utvecklingsprojekt för hela bussbranschen inom områden som trafiksäkerhet, omställning till elbussar i svensk kollektivtrafik och turistbussens roll för utveckling av destinationer. Några av projekten driver BR själva, andra tillsammans med intressenter och forskningsorgan.  

BR har ett nära samarbete med Sveriges Bussföretag som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. 

Den nya styrelsen i BR består av: 

Magnus af Petersens, Nobina Sverige AB  

Tomas Ramsell, Västanhede Trafik AB 

Tobias Elenius, Ellenius Buss AB 

Göran Hult, Gotlands Buss 

Lars-Erik Granberg, Granbergs Trafik AB 

Johan Ekman, EkmanBuss Flexibussitet AB 

Eva Tiséus, Transdev Sverige AB 

För mer information, kontakta  
Anna Grönlund kanslichef BR, telefon: +46 70 612 71 74

Kontakter

Länkar

Sveriges Bussföretag är ett förbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. I dag har vi knappt 270 medlemsföretag med cirka 27 900 anställda. Våra medlemmar består av busstrafikföretag och bussresearrangörer som bedriver alla former av yrkesmässig busstrafik och anordnar bussresor inom och utanför landets gränser. Läs mer på sverigesbussforetag.se

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Kostnadsökningarna är ett hårt slag mot kollektivtrafiken28.11.2023 08:50:00 CET | Pressmeddelande

Busstrafiken leder omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Branschen har tagit stort ansvar och investerat i fordon och hållbara transportlösningar. Samtidigt visar den årliga statistikrapporten om bussbranschens utveckling att branschen ännu kämpar för att återhämta sig efter pandemi och energikris. Nu behövs beslut om fortsatta satsningar på den svenska kollektivtrafiken på alla politiska nivåer för att bryta de mönster som tydligt syns i rapporten ”Statistik om bussbranschen” som publiceras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum