Hyresgästföreningen Region Norrland

Fastighetsägarna yrkar på nya chockhöjningar

Dela

Fastighetsägarna Mittnord har nu presenterat sina krav på nya chockhöjningar av hyrorna i Jämtland för 2024. 11 procent är långt ifrån rimligt och något Hyresgästföreningen aldrig kommer att acceptera.

Anne-Christine Strömberg, ordförande Hyresgästföreningen Storsjöbygden
Anne-Christine Strömberg, ordförande Hyresgästföreningen Storsjöbygden, foto: Hyresgästföreningen Foto: Hyresgästföreningen

Efter ett år av levnadskostnadskris och höga hyreshöjningar är många hyresgäster redan nu väldigt pressade och har svårt att få sin hushållsbudget att gå ihop. Samtidigt har det varit mycket lönsamt att vara fastighetsägare under decennier och bolagen borde ha byggt en kassa för sämre tider. Hyresgästerna tog ett stort ansvar i hyresförhandlingarna förra året, i år måste fastighetsägarna ta sitt.

- Vi hyresgäster kan inte förväntas ta hela notan för fastighetsägarnas kostnadsökningar när det är tuffa tider. Det är inte rimligt och det kommer vi aldrig att acceptera. Vi förväntar oss i stället att fastighetsägarna visar rim och reson i årets hyresförhandlingar, säger Anne-Christine Strömberg, ordförande i Hyresgästföreningen Storsjöbygden.

Förhandlingarna pågår normalt mellan september och en bit in på året därpå, men det kan variera. Förra årets förhandlingar drog till exempel ut på tiden, eftersom parterna stod långt ifrån varandra.

- Utdragna konflikter och chockhöjda hyror bidrar inte till att hantera den ekonomiska kris vi befinner oss i. Alla, hyresgäster såväl som hyresvärdar, tjänar på balanserade och skäliga hyresnivåer. Ingen tjänar på orimliga krav och chockhöjda hyror, säger Anne-Christine Strömberg.

Fastighetsägarna Mittnords yrkande gäller alla länets kommuner, utom Härjedalen.

 
För mer information:
Anne-Christine Strömberg, ordförande Hyresgästföreningen Storsjöbygden, 070-678 17 12

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anne-Christine Strömberg, ordförande Hyresgästföreningen Storsjöbygden
Anne-Christine Strömberg, ordförande Hyresgästföreningen Storsjöbygden, foto: Hyresgästföreningen
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum