Kungliga Operan

Efter uppehållet ─ två nypremiärer under en kväll på Kungliga Operan

Dela

I morgon, den 4 oktober, har Klaus Nomi nypremiär på Rotundan, med hyllade Richard Hamrin som den legendariske synthikonen. Samma kväll blir det också nypremiär för Elektra på Stora scenen, efter att flera föreställningar ställts in till följd av en olycka. Nu välkomnas publiken tillbaka med en självlysande Ingela Brimberg i titelrollen som Elektra och med Hovkapellet i högform, lett av Kungliga Operans musikchef Alan Gilbert.

Efter en olycka den 21 september, där en av Kungliga Operans scentekniker omkom, har ett flertal föreställningar ställts in. Arbetsmiljöverket har nu godkänt de åtgärder som gjorts för att förstärka säkerheten bakom scenen, vilket gör det möjligt att återuppta föreställningarna. En fördjupad utredning av olyckan pågår hos både Arbetsmiljöverket och polisen. Parallellt med dessa gör Kungliga Operan en egen utredning, ledd av ett externt oberoende företag.

Läs mer om Elektra, som har nypremiär på Kungliga Operans stora scen 4 oktober kl 19.00

Läs mer om Klaus Nomi, som har nypremiär på Rotundan 4 oktober kl 20.00

Kontakter

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Jens Persson Hertzman och Hulda Lind Jóhannsdóttir – årets Gunn Wållgren-stipendiater16.11.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Operasångaren Jens Persson Hertzman och skådespelaren Hulda Lind Jóhannsdóttir har utsetts till årets Gunn Wållgren-stipendiater. Gunn Wållgrens minnesfond är en fond med ändamål att årligen dela ut stipendier till en skådespelare från Dramaten och en sångare från Kungliga Operan. Stipendierna delades ut idag vid en ceremoni på Kungl. Musikaliska Akademien.

Kungliga Operans Damkör bjuder in till en musikalisk tidresa15.11.2023 15:13:13 CET | Pressmeddelande

Kungliga Operan firar 250 år och det gör även Kungliga Operans prisbelönta kör. Som en del av jubileumsfirandet bjuder damsektionen av kören på konsert i Guldfoajén, Operahuset, den 18 november kl 19.00 samt i Hedvig Eleonora kyrka den 24 november kl 19.00. Repertoaren blir en musikalisk resa från nykomponerade visor i 1700-talets folkmusiktradition via tysk romantik till verk med inspiration från indisk mytologi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum