Volkswagen Personbilar

Första bilderna och nytt namn: Volkswagen ger en förhandstitt på kommande ID.7 Tourer

Dela

Volkswagen visar nu de första bilderna på den kamouflerade kombiversionen av den helt eldrivna toppmodellen ID.7. Samtidigt presenteras det nya namnet: ID.7 Tourer.

Kamouflerad version av den kommande elbilen ID.7 Tourer.
Kamouflerad version av den kommande elbilen ID.7 Tourer.

Volkswagen är en av världens mest framgångsrika kombitillverkare. I mer än 60 år har det funnits praktiska modeller som hittills har kallats Variant (Sportscombi i Sverige) eller Shooting Brake (för Arteon). Med nya ID.7 Tourer introducerar märket ett nytt namn för en kombimodell och ger för första gången en konkret förhandstitt på sin första helt eldrivna kombi.

ID.7 Tourer erbjuder gott om plats, hög effektivitet och hög åkkomfort. Den nya modellen ska lanseras i Europa 2024. Volkswagen presenterar den slutgiltiga designen under de kommande månaderna.

Hög effektivitet tack vare god aerodynamik

En aerodynamisk kaross är den bästa grunden för lång räckvidd. ID.7, som redan har presenterats och för närvarande lanseras i Europa, är mycket aerodynamisk med ett cd-värde på 0,23. Cd-värdet för ID.7 Tourer är nästan detsamma: 0,24. 

Fortfarande kamouflerad

Den eleganta och kraftfulla designen hos kombiversionen kan antydas trots den unika kamoufleringen. Kamouflagefolieringen är inspirerad av flerskiktslackeringen på ID.7, så som Volkswagen presenterade den på CES i Las Vegas i början av året. Dekalerna har en look som passar årstiden. QR-koderna på bakpartiet smälter perfekt in i kamouflagedesignen. 

Gott om plats tack vare korta överhäng och långt axelavstånd

Med fem personer ombord kan bagageutrymmet rymma upp till 545 liter – lastat upp till baksätesryggstödets höjd. Vid nedfällt baksäte kan det nästan två meter långa lastutrymmet rymma upp till 1 714 liter.

Som alla modeller i ID.-familjen bygger även den nya karossformen av ID.7 på Volkswagen-koncernens MEB-plattform för elbilar. Fördelarna med den modulära konstruktionen med korta överhäng och långt axelavstånd gynnar den högklassiga kupén. Resultatet är en elegant kombi med generösa utrymmen för både passagerare och bagage.

Precis som ID.7 ska ID.7 Tourer tillverkas i Volkswagens anläggning i Emden i nordvästra Tyskland. Efter ID.4 är ID.7 den andra MEB-baserade modellen som tillverkas i Emden.

- ID.7 Tourer är en kamouflerad konceptbil nära serietillverkning
- Cd-värdet är beräknat på bästa värde beroende på utrustning 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kamouflerad version av den kommande elbilen ID.7 Tourer.
Kamouflerad version av den kommande elbilen ID.7 Tourer.
Ladda ned bild
Den produktionsklara versionen av ID.7 Tourer lanseras under 2024.
Den produktionsklara versionen av ID.7 Tourer lanseras under 2024.
Ladda ned bild

Länkar

År 2022 levererade Volkswagen 4,56 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 33 712 nya personbilar under 2022, vilket gav en marknadsandel på 11,7 procent. Av dessa var 37,5 procent en helt eldriven bil. Den eldrivna SUV:en ID.4 blev Sveriges populäraste elbil även 2022. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 13,3 procent. Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, T-Roc Cabriolet, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok. Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum