Socialdemokraterna

Socialdemokraternas kandidater i Europavalet 2024

Dela

Socialdemokraternas partistyrelse har beslutat om kandidater till Europavalet den 9 juni 2024, förstanamn är Heléne Fritzon och andranamn är Johan Danielsson. Det meddelades av partisekreterare Tobias Baudin på en pressträff på Socialdemokraternas partihögkvarter med de två toppkandidaterna fredag den 17 november 2023.

Sverige befinner sig i en mörk tid. Svenska familjer är hårt pressade av kostnadskrisen. Barn skjuter barn och gängvåldet påverkar allt fler svenskar i sin vardag, samtidigt som vi lever under terrorhot. Svenska folket är rekordpessimistiska i sin syn på framtiden och de allra flesta upplever att Sverige är på väg i fel riktning. Även omvärlden är präglad av kriser och konflikter. Ryska stridsvagnar rullar återigen över fälten i Ukraina. Kriget rasar i Mellanöstern. Pro-ryska, högerextrema och islamistiska krafter försöker splittra och försvaga våra samhällen. USA går mot ett presidentval under omständigheter av stor osäkerhet och oklara konsekvenser.

- Nu förbereder vi en stark valrörelse – i ett val som inte kommer att likna något annat Europaval. Det kommer att bli tufft. Men Europa står vid ett vägskäl i historien. Och vi är fast beslutna om att ta den fighten. Svenska folket behöver ett parti som står upp för deras intressen, säger Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna.

Heléne Fritzon, Socialdemokraternas förstanamn i Europavalet, är en av Sveriges och Europas mest erfarna och tuffa politiker, som tar kampen för svenska folkets intressen varje dag. Sedan 2019 har hon lett de svenska Socialdemokraterna i Bryssel, och varit vice president i Socialdemokraternas stora partigrupp. Hon har tidigare varit Sveriges migrationsminister och arbetade hårt för en stram och hållbar invandring till Sverige och Europa. Fritzon har även varit kommunalråd i många år i Kristianstad.

Fritzon ser att ett splittrat Europa aldrig kan möta Putins aggression mot den europeiska sammanhållningen, lyfta vanligt folk ur kostnadskrisen eller knäcka gängkriminaliteten. Hon vill se fler gemensamma lösningar med mer sammanhållning och att det behövs fler socialdemokrater som står upp för Sverige och svenska folkets intressen i EU. 

- Det här är för mig en stor och allvarlig stund. Stor, för att jag är djupt hedrad och stolt över att få förtroendet av mitt parti att få fortsätta ta fighten för Sverige och för svenska folket. Allvarlig, för att jag inte kan dra mig till minnes en mer osäker och orolig tid, säger Heléne Fritzon, Socialdemokraternas förstanamn i Europavalet.

Johan Danielsson, Socialdemokraternas andranamn i Europavalet, har vigt sitt liv åt att kämpa för svenska löntagares intressen, åt att sätta stopp för arbetslivskriminaliteten och utnyttjandet av människor på svensk och europeisk arbetsmarknad.

- Jag är stolt över att vara en av socialdemokratins kandidater till Europaparlamentet. Jag är ännu stoltare över att få förtroendet att slåss för svenska löntagares intressen i Europa. Nu står en enad arbetarrörelse redo, säger Johan Danielsson, Socialdemokraternas andranamn i Europavalet.

Listan i sin helhet:  https://www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2023-11-17-socialdemokraternas-kandidater-i-europavalet-2024

Se pressträffen här: https://www.youtube.com/live/OLBCAI2xlmc?si=dj5fMyLl3QuUp-fE

Presskontakt:

Matilda Grebestam, pressekreterare Heléne Fritzon, +46 72 215 66 99, matilda.grebestam@hsocialdemokraterna.se 

Mattias Hagenström, pressekreterare Tobias Baudin,
+46 72 216 42 12, mattias.hagenstrom@socialdemokraterna.se

Elin Aarflot, pressekreterare Johan Danielsson
+46 76 291 84 43, elin.aarflot@socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Ny riktning för Sverige - svenska ska vara huvudspråk i skolan26.6.2024 15:17:37 CEST | Pressmeddelande

Svenska ska vara huvudspråk i skolan. Därför föreslår Socialdemokraterna att minimikravet på andelen undervisning som ska vara på svenska i grundskolan höjs till minst 75 procent. Gräddfiler med obehöriga lärare på engelska skolor ska tas bort och svenska ska användas vid betygsättning och annan myndighetsutövning. Att svenska ska vara huvudspråk bör också vara grundregel i en obligatorisk gymnasieskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye