Svenska Bowlingförbundet

34-årige Blomgren åter till VM

Dela

När förbundskaptenen Patrick Backe idag tog ut sin trupp till både VM i november och EM i januari är 34-årige James Blomgren tillbaka efter 8 år. - Han är väldigt talangfull och mogen i sin strategi och sitt bowlande, säger Patrick Backe.

James Blomgren
James Blomgren

Herrtruppen till VM i Dubai 6 - 14 november 2021:

Pontus Andersson, 25 år, Team Clan, Nässjö – en hand, höger
James Blomgren, 34 år, Team Alingsås – en hand, vänster
Markus Jansson, 28 år, BK Jösse, Arvika – en hand, höger
Martin Larsen, 42 år, Team Pergamon, Partille – en hand, höger
Jesper Svensson, 26 år, Team Pergamon, Partille – två händer, vänster
William Svensson, 20 år, BK Kaskad, Norrköping – två händer, höger

Förbundskapten Patrick Backe
Assisterande förbundskapten Martin Blixt

Fyra av de uttagna spelarna var med på senaste VM som gick 2018 i Hong Kong. William Svensson är en av de som inte var med, och tvåhandsspelaren från Västervik har sedan dess blivit tidernas yngsta Europamästare på EM 2019. James Blomgren är den andra som inte var med senast. Förra gången den 34-årige vänstersnidaren var på VM var i Las Vegas för åtta år sedan. Alingsåsbowlaren har också ett guld och ett silver i Europacupen på meritlistan.
- Han kom med i Team Sweden efter EM, jag har haft mina ögon på honom länge, om han vill satsa. Om man tittar enbart på statistik har han haft en oerhört hög nivå i många, många år. Det visar på en väldigt stor kvalitet. Nu har han valt och satsa och han har kommit till en mognad. Han är väldigt talangfull och mogen i sin strategi och sitt bowlande, säger Patrick Backe.

Situationen de senaste 18 månaderna gör att den trefaldige världsmästaren Patrick Backe säger att detta var ”den mest komplicerade uttagningen någonsin” eftersom enbart några av de aktuella spelarna kunde tävla. Därför har landslagets tävlingslika tränings-läger varit väldigt viktiga.
- På våra spel-läger har vi sett ett mönster som har varit ganska tydligt. Jesper och James har hela tiden varit långt upp, även William och Pontus har varit stabila. William är väldigt ruinerad för sin ålder och är regerande europamästare. Pontus har varit en hel del på touren i USA och har mognat de senaste åren i sinnet.

Larsen har olika kvaliteter som är ovärderliga i ett sådant här lag. Vi kommer ha extrema förutsättningar där VM kommer vara i en bubbla, där vi bara kommer få vara på hotellrummen och i bowlinghallen. Där kan han vara en ledare som kan bidra med mycket även utanför banorna. Markus har gått från klarhet till klarhet, det såg vi i Finland på Ballmaster där han gjorde flera 300-serier. Han är på gång och gjorde en kanonhelg nu senast i Markaryd, säger förbundskapten Patrick Backe.

Sveriges herrar ligger trea i medaljligan på VM, efter USA och Korea, men har bara tagit tre brons på de fyra senaste världsmästerskapen. Senast blev det ett brons i 3-manna för Martin Larsen, Jesper Svensson och Mattias Wetterberg.
- Jag tycker nog vi kan ha förväntningar på det här laget. Sen vet vi att vi har tufft motstånd i USA och de asiatiska länderna, samtidigt får vi vara ödmjuka inför att det är väldigt mycket nytt den här gången. Vi spelar distanser i spelformen ”bakers” som är väldigt nytt, säger förbundskaptenen.

Läs mer på Swebowl.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

James Blomgren
James Blomgren
Ladda ned bild
Jesper Svensson
Jesper Svensson
Ladda ned bild
William Svensson
William Svensson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum