Svenska kyrkan

​34 miljoner i årets fastekampanj

Dela

Årets fastekampanj ökade med 1,5 miljoner kronor jämfört med förra året. 12 av 13 stift ökade sitt resultat. Årets kampanj handlade om Maträtten – allas rätt till mat.

Cecilia Pascal Mabula och hennes familj i byn Lugella fick en ko. Av kon får de mjölk som de kan sälja. Nu går Cecilia och hennes syskon i skolan och familjen har mat varje dag. Bild: Magnus Aronson/Ikon
 

– Det känns väldigt bra att än en gång se ett ökat insamlingsresultat i våra kampanjer. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla som engagerat sig och skänkt pengar, säger Claes Anckarman projektledare för fastekampanjen.

Under kampanjen lyftes ko-kalvprojektet i Tanzania som hjälper människor att skapa sig en framtid med hjälp av en ko.

– Det var ett tydligt och konkret exempel på hur människor med rätt stöd kan skapa sig en framtid och lyfta sig ur fattigdom, säger Claes Anckarman.

Mer information om året fastekampanj

Insamlingsresultatet per stift jämfört med förra året

FAKTA

Idag går 795 miljoner människor hungriga. Orsakerna till att så många inte har tillräckligt med mat är komplexa men i grunden handlar det om fattigdom, demokrati och rättvisa. Därför bedriver Svenska kyrkan, som en av Sveriges största biståndsorganisationer, ett brett och omfattande arbete för en rättvis värld utan hunger, fattigdom och förtryck.

KONTAKT

Claes Anckarman, projektledare för fastekampanjen, 0768-03 41 00

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum