E.ON Sverige AB

E.ON lanserar karttjänst för snabbedömning av möjligheten att ansluta solceller och laddboxar

Dela

E.ON Energidistribution introducerar en ny karttjänst, "Kan jag ansluta?", som gör det möjligt för användare att snabbt bedöma möjligheten att ansluta solcellsanläggningar och laddboxar, med en kapacitet på upp till 25 kilowatt, till företagets elnät.

Genom att ange en plats, samt önskad effekt i kilowatt, kan användaren omedelbart få en indikation på om anslutningen är möjlig på den valda platsen.

Karttjänsten "Kan jag ansluta" lanseras på E.ONs webbplats. Genom att ange en plats, samt önskad effekt i kilowatt, kan användaren omedelbart få en indikation på om anslutning av till exempel solceller är möjlig på den valda platsen.
Karttjänsten "Kan jag ansluta" lanseras på E.ONs webbplats. Genom att ange en plats, samt önskad effekt i kilowatt, kan användaren omedelbart få en indikation på om anslutning av till exempel solceller är möjlig på den valda platsen. E.ON

”Kan jag ansluta?” är ett betydande framsteg i vårt digitala erbjudande och underlättar för konsumenter som överväger viktiga investeringar i förnybar energiteknik, säger Christian Roos, E.ONs enhetschef för anslutning och service.

Tjänsten förväntas främst nyttjas av befintliga kunder men den är tillgänglig för alla via E.ONs hemsida. Tjänsten ger användare en ögonblicksbild av möjligheten att ansluta på en vald plats, även om användare bör dock vara medvetna om att förhållandena snabbt kan förändras, exempelvis om många grannar installerar solcellsanläggningar.

Christian Roos understryker att informationen bör ses som en preliminär indikation. För ett definitivt besked krävs en föranmälan genom en auktoriserad elektriker.

Framledes planerar vi att tillföra ännu större värde för användarna, till exempel genom att utvidga tjänstens funktionalitet för att inkludera uppskattningar av tid och kostnad för anslutning. Genom tjänsten får vi också en god insikt i var det finns ett stort intresse för att installera solceller eller laddboxar, vilket ger oss en bättre förmåga att proaktivt identifiera områden där vi behöver förstärka elnätet, säger Christian Roos.

Tjänsten "Kan jag ansluta?" är nu tillgänglig på EONs hemsida och är ett viktigt steg för utvecklingen av E.ONs digitala tjänsteutbud.

Se tjänsten här: https://www.eon.se/el/elnat/anslutningsindikation

Kontakter

Bilder

"Den digitala karttjänsten "Kan jag ansluta?" är nu tillgänglig på vår hemsida och är ett viktigt steg för utvecklingen av E.ONs digitala tjänsteutbud," säger Christian Roos, E.ONs enhetschef för anslutning och service.
"Den digitala karttjänsten "Kan jag ansluta?" är nu tillgänglig på vår hemsida och är ett viktigt steg för utvecklingen av E.ONs digitala tjänsteutbud," säger Christian Roos, E.ONs enhetschef för anslutning och service.
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON tar ultrasnabbladdning till Norrlands största outlet – ett hållbart och strategiskt samarbete4.7.2024 14:31:42 CEST | Pressmeddelande

Idag invigdes fyra toppmoderna ultrasnabbladdare vid Naturkompaniet Outlet i Örnsköldsvik, ett samarbete mellan E.ON och Naturkompaniet som speglar bolagens gemensamma engagemang för hållbarhet. De åtta strategiskt placerade laddpunkterna, vardera med en maxeffekt på 300 kW, invigdes officiellt under en ceremoni med Naturkompaniets vd Henrik Hoffman, Marie Feuk vd E.ON Drive Infrastructure Sweden, Lena Berglund, regionchef Nord E.ON Sverige och Örnsköldsviks kommunalråd Johannes Nordin.

E.ON förlänger flexibilitetsmarknad i södra Skåne20.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ON Energidistribution satsar stort på lokala flexibilitetsmarknader i syfte att bättre utnyttja de befintliga elnäten och skapa möjlighet för fler kunder att ansluta sig snabbare. Lokala flexibilitetsmarknader har drivits i E.ONs regi sedan 2019 och den gångna vintern bedrevs marknader i Hässleholm, södra Skåne, Vaxholm och Bålsta. Nu förlänger E.ON flexibilitetsmarknaden i södra Skåne, i området runt Malmö, Lund, Staffanstorp, Trelleborg, Ystad, och Skurup.

E.ON utökar sina flexibilitetsmarknader till Kallhäll och Kungsängen20.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ON Energidistribution satsar stort på lokala flexibilitetsmarknader i syfte att bättre utnyttja de befintliga elnäten och skapa möjlighet för fler kunder att ansluta sig snabbare. Lokala flexibilitetsmarknader har drivits i E.ONs regi sedan 2019 och den gångna vintern bedrevs marknader i Hässleholm, södra Skåne, Vaxholm och Bålsta. Nu etablerar E.ON ytterligare flexibilitetsmarknader i Stockholmsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye