LO

LOs valberedning behöver hitta ny ordförandekandidat

Dela

LO:s valberedning har ikväll fått besked om att deras tidigare förslag till LO-ordförande inte längre står till förfogande.

- Jag har efter samtal och ytterligare betänketid beslutat att jag inte längre står till valberedningens förfogande. Det är av privata skäl, säger Pim van Dorpel som varit föreslagen till ny LO-ordförande inför kongressen den 17-20 maj.

- Vi från valberedningen beklagar beskedet, samtidigt som vi respekterar det. Vi arbetar nu vidare med att ha ett nytt färdigt förslag, säger Tomas With, valberedningens ordförande.

Vare sig LO:s valberedning eller Pim van Dorpel kommer i nuläget att ge några mer kommentarer.

Kontakter

Om oss

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye