Svenska Friidrottsförbundet

Svenskt juniorrekord i slägga av Patricia Kamga: "Förvånad"

Dela

Patricia Kamga har haft en otrolig resultatutveckling i slägga de senaste veckorna. I tisdags ökade hon sitt personliga rekord till 66.08 och under torsdagskvällen förbättrade hon det svenska juniorrekordet med över en meter till 67.43. "Jag blev förvånad över hur sjukt långt det blev", säger Patricia.

Patricia Kamga
Patricia Kamga

Upsala IF:s släggkastare Patricia Kamga är fortfarande bara 17 år gammal och har den här säsongen haft en utvecklingskurva som pekat spikrakt uppåt. I går rapporterade vi om att Patricia snuddat vid det svenska juniorrekordet och under torsdagen förbättrade hon rekordet med över en meter.

Vid en tävling i Uppsala landade släggan på 67.43 och därmed förbättrade Patricia rekordet som stått sig sedan 2012 då Eleni Larsson kastade 66.19.

– Kastningen idag kändes väldigt bra men jag blev förvånad över hur sjukt långt det blev! Jag hoppas på att fortsätta bygga på mitt resultat. Det var inte längesen jag började kasta utomhus så säsongen har knappt hunnit börja, säger Patricia Kamga som har U20-VM i Peru som säsongens stora mål.

– Jag ser fram emot ett U20-VM i Peru, där vill jag bara fortsätta att drömma stort och se hur bra det kan bli. Jag ligger ju just nu tvåa på världsårsbästalistan bland U20-juniorer så en medalj i Peru är definitivt något att sikta på.

Se världsårsbästalistan här.

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye