North trampoline

RISE avslöjar stora skillnader i säkerhet mellan populära studsmattor

Dela

En omfattande jämförelsestudie utförd av RISE (Research Institutes of Sweden), f.d. Statens Provningsanstallt, har kartlagt skillnaderna mellan olika studsmattor på den svenska marknaden. Studien, som beställdes av Avero AB, granskade genom 17 olika tester studs, säkerhetsfunktioner, kvalitet och användarvänlighet hos 8 populära modeller.

Testet belyser vad som skiljer en dyr och billig studsmatta, men även vad man bör titta efter som köpare. 

Resultaten från RISEs tester visar att de högst rankade studsmattorna erbjuder överlägsna säkerhetsfunktioner, studs och materialkvalitet jämfört med lägre rankade modeller. Dessa toppmodeller utmärkte sig genom:

  • Robusta säkerhetsnät som är säkert fästa och effektivt täcker mellan ram och matta för att förhindra att användare fastnar eller faller ut.
  • Välkonstruerade kantskydd som helt täcker fjädrarna och ramen, vilket minskar risken för olyckor.
  • Mjuk och hög studs som gör mattorna lättstudsade och skonsamma för kroppen att hoppa på. 


Å andra sidan visade studien att modeller som presterade sämre ofta hade:

  • Sämre säkerhetsnät som inte var lika hållbart fästa och lämnade utrymmen där barn kunde fastna.
  • Mindre effektiva kantskydd, som inte helt täcker känsliga områden och exponerar användarna för potentiella skaderisker.
  • Hög men stum studs som är lätt att hoppa på, men som kan vara farligt hård.
  • Material som inte håller leder till kortare livslängd och skaderisk om de går i sönder. 


"Patrik Spånglund, projektledare på RISE, påpekar, "Vår studie visar tydligt hur viktigt det är med kvalitet och säkerhetsdesign i studsmattor. Det handlar inte bara om att ha roligt utan också om att skydda våra barn när de är som mest aktiva." "Dessa tester är vitala för att säkerställa att de studsmattor som familjer köper är säkra för deras barn att använda," säger Patrik Spånglund. "Vi hoppas att våra tester hjälper konsumenter att fatta bra beslut baserade på väl grundad säkerhetsdata."

Om RISE:

RISE är Sveriges forskningsinstitut med 2900 anställda, en oberoende globalt ledande innovationspartner i diverse industriområden. Vårt mål är att stödja ett konkurrenskraftigt näringsliv och en hållbar samhällsutveckling i Sverige och internationellt, genom forskningsbaserade innovationer och rådgivning. https://www.ri.se/sv

Om du vill veta mer om testet eller studien kontakta oss eller RISE. 

Hela RISE testrapport finns att ladda ner här: Länk till rapport  

null

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om North trampoline

North Trampoline är Sveriges största renodlade studsmatte företag. Genom att erbjuda riktigt bra produkter som är utvecklade i Sverige till bra priser utan mellanhänder och god service ger North Trampoline sina kunder värde för pengarna. North trampoline är familjeägt och grundades 2012 i Göteborg. Företaget har kontor i Göteborg och London och säljer sina studsmattor i Europa, USA, Australien och mellanöstern.

Testet beställdes av Avero AB som är ett dotterbolag till North Trampoline Group AB

Följ North trampoline

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från North trampoline

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye