Örebro universitet

Illustratören Elin PK tolkar Örebro universitet – med exklusiv tygkasse

Dela

Örebro universitet firar 25 år och släpper en jubileumskasse i tyg, skapad av illustratören Elin PK.
– Vi ville göra något särskilt för våra studenter, säger Nicklas Högberg, art director vid Örebro universitet.

Tygkasse illustrerad av Elin PK
Limited edition. Tygkassen som är illustrerad av Elin PK är speciellt skapat till Örebro universitets 25-årsfirande. Foto: Örebro universitet

Elin PK är konstnär och illustratör från Göteborg. Hon är mest känd för sina färgglada posters, där mat och dryck är återkommande motiv.

Nu är hon aktuell med en ny design. Inför Örebro universitets 25-årsfirande fick Elin PK i uppgift att tolka universitetets tre uppdrag – forskning, utbildning och samverkan – och skapa en illustration som knyter an till Örebro universitet.

– Elin PK är en modern och etablerad illustratör som vi tycker passar Örebro universitet, som är ett modernt men ändå väletablerat universitet. Vi vet också att många av våra studenter uppskattar Elin PK, säger Nicklas Högberg.

Resultatet är en konstnärlig tolkning som väcker betraktarens fantasi och skapar en varm och mjuk känsla. Tygkassen kan följa med hela dagen, från campus till picknicken, träningen och ut med kompisarna.

– Vi ville bli en del av våra studenters vardag. Det är dessutom en hållbar produkt som kan leva över tid, som vi hoppas att våra studenter ska bära och känna sig stolta över – och ha som ett minne från studietiden, säger Nicklas Högberg.

Nyckelord

Kontakter

Nicklas Högberg, Art Director vid Örebro universitet: nicklas.hogberg@oru.se, 070-778 61 50

Bilder

Tygkasse illustrerad av Elin PK
Limited edition. Tygkassen som är illustrerad av Elin PK är speciellt skapat till Örebro universitets 25-årsfirande.
Ladda ned bild
Tygkasse illustrerad av Elin PK
Limited edition. Tygkassen som är illustrerad av Elin PK är speciellt skapat till Örebro universitets 25-årsfirande.
Ladda ned bild
Studenter med tygkasse illusterad av Elin PK.
Studenter med tygkasse illusterad av Elin PK.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Örebro universitet är ett bredduniversitet med starka professionsutbildningar och forskning som spänner över 36 ämnen inom alla vetenskapliga fält. 

Örebro universitet har samlat spetskompetens inom tre profilområden: AI och robotik, Mat och hälsa och Föroreningar och samhälle. I profilområdena möts expertis över ämnesgränser med målet att vidga perspektiven inom utbildning, forskning och samverkan.

Örebro universitet har 15 000 studenter, 85 utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå och ett stort utbud av fristående kurser. Två av våra campus ligger i Örebro och ett i Grythyttan.

Tillsammans med åtta andra europeiska lärosäten bildar Örebro universitet ett Europauniversitet, NEOLAiA, vilket främjar internationalisering av utbildning, forskning och samverkan.

Följ Örebro universitet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örebro universitet

Ny bok: ”Vi vill förklara varför det går så trögt”18.6.2024 09:01:02 CEST | Pressmeddelande

– Vi pratar om omställning och kris men många har inte bottnat i vad det innebär. Det finns motstånd på alla nivåer. Vi är paralyserade, säger Magnus Boström, professor i sociologi vid Örebro universitet. Han har skrivit boken Environmental Sociology and Social Transformation tillsammans med Rolf Lidskog för att ge läsare redskap för hur de kan tänka och handla när det gäller klimatkrisen och miljöproblem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye