Svenska Judoförbundet

Nordiska mästerskapen i judo avgörs i Sundsvall

Dela

25-26 maj arrangeras det Nordiska mästerskapet i judo på hemmaplan i Baldershallen i Sundsvall. Under två dagar tävlar cirka 550 judoka från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Färöarna och Åland om äran att få titulera sig nordisk mästare i judo. Årets mästerskap är extra speciellt eftersom vi firar 60-årsjubileum för Nordiska mästerskapen i Judo!

Foto: Emelie Cegrell. Får användas fritt för redaktionellt bruk.

Med cirka 550 startande och över 100 coacher kommer NM 2024 att vara en av de största judo-händelserna i Norden i år. Deltagarna kommer att visa upp sina färdigheter och kämpa om äran att bli nordisk mästare. Detta är en unik möjlighet att se några av Nordens bästa judoka tävla på högsta nivå.

– Det är fantastisk roligt för oss som klubb och för Sundsvall som stad att få arrangera en tävling av den här storleken, säger Robin Neijman, huvudtränare för Judo Club Sundsvall.

Gratis att komma och heja

När domarna ropar "Hajime!" ("börja" på japanska) kl. 9 på lördagen den 25 maj, börjar en helg med judo på toppnivå. De tävlande består av allt från ungdomar till veteraner. De yngsta är i femtonårsåldern och de äldsta har passerat 70. Det är gratis att besöka arrangemanget på Baldershallen under hela helgen.

Press och media

Vi välkomnar press och media att bevaka evenemanget. Det är en fantastisk möjlighet att se matcher på nära håll, intervjua deltagare och rapportera om deras historier. Nordiska Mästerskapen i Judo 2024 kommer att visa sporten när den är som bäst.

För ackreditering, vänligen kontakta Svenska Judoförbundets kommunikatör Kristin Johansson.

Varmt välkomna till Baldershallen i Sundsvall för en helg med spännande judo och en härlig idrottsgemenskap!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Så går det i OS- och Paralympics-kvalet – Marcus Nyman klar för OS14.6.2024 16:53:35 CEST | Pressmeddelande

Efter att ha tagit guld under helgens tävling i Abidjan, Elfenbenskusten, är Marcus Nyman nu kvalificerad till sitt fjärde OS! 33-åringens avancemang i OS-kvallistan innebär dessvärre att landslagskollegan Ida Eriksson blir utan OS-biljett då de båda konkurrerade om samma kontinentala kvotplats till OS. På parajudosidan står hoppet till ett wild card för Nicolina Pernheim som haft en paus från elitjudon och Paralympics-kvalet på grund av graviditet. Sedan tidigare är Tara Babulfath klar för OS.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye