LO

Ny LO-ledning enhälligt vald av kongressen

Dela

LOs kongress har enhälligt valt en ny ledning för LO. I morgon håller LOs nyvalda ordförande Johan Lindholm sitt första längre tal till kongressen.

LOs kongress har valt Johan Lindholm, Byggnads, till ordförande. Dessutom har Louise Olsson, Elektrikerna, valts till första vice ordförande och Jessica Leiding, Kommunal, till andra vice ordförande. Veli-Pekka Säikkälä, IF Metall, valdes till avtalssekreterare.

- Jag kommer ge allt för att flytta fram positionerna för arbetare i livet och i arbetslivet. Det här är det allra finaste uppdraget man kan få. Men det är vi tillsammans som flyttar fram positionerna, sade Johan Lindholm i sitt tacktal till kongressen.

I morgon håller den nyvalda ordföranden Johan Lindholm sitt första längre tal inför kongressen. Talet är planerat till kl 15.45.

Kontakter

Om oss

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye