Svenska Friidrottsförbundet

Carl Bengtström slog nytt personligt rekord på 400 meter häck

Dela

Carl Bengtström putsade tre hundradelar på sitt personliga rekord och sprang i mål på 48.49 i Marseille på onsdagskvällen. "Jag har en stark motor men inte så mycket finess", säger Carl Bengtström som menar att han har mer att ge. 

Carl Bengtström slog till med ett nytt personligt rekord när han tog hem segern på 400 meter häck i franska Marseille på onsdagskvällen. 

Örgrytelöparen låg långt fram i loppet ända från start, men det var jämnt och på upploppet låg han nästan sida vid sida med Joshua Abuaku från Tyskland. Bengtström lyckades dock hålla undan och vann på den finfina tiden 48.49, en putsning av det personliga rekordet från 2022 med tre hundradelar.

– Det kändes ok, inte skitbra egentligen för jag är rätt nedtränad. Det var lite passivt första fem sex häckarna, så där finns det mer att hämta, men jag kände mig riktigt stark de sista 150 meterna. Det är lite ringrostigt, jag har en stark motor men inte så mycket finess, säger Carl Bengtström och fortsätter:

– Det känns jättebra att kunna göra ett sådant här halvbra lopp och att det ändå går så fort.

Carl Bengtström blev förra veckan klar för OS i Paris i sommar och är även uttagen till EM i Rom i början av juni.

Alla resultat från Meeting de Marseille hittas här

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye