Socialdemokraterna

S kräver: Ge Ukraina besked om att skicka JAS Gripen senast midsommar

Dela

Socialdemokraterna vill att Sverige ska ge Zelenskyj besked om att skicka JAS Gripen omgående, senast midsommar. Det meddelar partiledare Magdalena Andersson den 24 maj 2024.

Sverige och Europa befinner sig i ett ytterst allvarligt säkerhetspolitiskt läge. Putin agerar dag för dag för att öka pressen på Europa, därför kräver Socialdemokraterna att Sverige och Ukraina skriver ett säkerhetsavtal om att skicka JAS Gripen senast midsommar.

– Ukraina kämpar varje dag för att hejda den ryska invasionen. Zelenskyj har länge och tydligt önskat få svenska JAS Gripen-plan som skulle spela stor roll i Ukrainas kamp. Det är dags att Sverige ger Zelenskyj ett konkret besked före midsommar, säger Magdalena Andersson.

Ukraina har under våren skrivit nya säkerhetsavtal med länder så som Finland, Danmark, Tyskland och Frankrike. Nu tycker Magdalena Andersson och Socialdemokraterna att det är dags att Sverige och Ukraina gör ett sådant avtal om JAS Gripen.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Ny riktning för Sverige - svenska ska vara huvudspråk i skolan26.6.2024 15:17:37 CEST | Pressmeddelande

Svenska ska vara huvudspråk i skolan. Därför föreslår Socialdemokraterna att minimikravet på andelen undervisning som ska vara på svenska i grundskolan höjs till minst 75 procent. Gräddfiler med obehöriga lärare på engelska skolor ska tas bort och svenska ska användas vid betygsättning och annan myndighetsutövning. Att svenska ska vara huvudspråk bör också vara grundregel i en obligatorisk gymnasieskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye