Svenska Cykelförbundet

Anton Unger tog plats på mycket meriterad pall i juniorernas världscup

Dela

I MTB-landslagsuppdraget i Nove Mesto ingick denna gång ett juniorlandslag med tre killar som körde på lördagen och lika många tjejer i söndagens Junior Series, världscupen för juniorer. På en hal XCO-bana under lördagen efter allt regn innan helgen så gjorde Anton Unger ett av sina bästa lopp i karriären. Det räckte till en mycket snygg tredjeplats.

Unton Unger
Unton Unger Foto: Dalibor Valek (Fri för publicering, ange cred.)

Anton Unger gjorde ett topplopp och var i fint sällskap på podiet bakom världsmästaren på första- och Europamästaren på andraplatsen, båda från Danmark. Segraren Albert Philipsen är kanske världens bästa herrjuniorcyklist alla kategorier.

Svenska förbundskaptenen, David Eriksson, om loppet där Anton Unger bara var 1.30 efter Philipsen och hade hugg på andraplatsen:

”Väldigt stabilt och bra lopp av Anton där han på sista varvet bara var väldigt nära andraplatsen”, säger David Eriksson som gjorde sitt tredje landslagsuppdrag där inledningen haft fokus på juniorerna.

Anton Unger är fostrad i Falu CK och kör sedan denna säsong för Bauhaus Cycling Team.

Världscupen herrjunior, Nove Mesto

  • 1 Albert Philipsen, Danmark 1.06:16
  • 2 Nikolaj Hougs, Danmark 1.07.26
  • 3 Anton Unger, Sverige 1.07.45
  • 19 Markus Karlsson, Sverige 1.11.24
  • 47 Olle Isaksson, Sverige 1.14.18

Världscupen damjunior, Nove Mesto

  • 1 Viktória Sladonova, Slovakien 1.05.12
  • 2 Rafaelle Carrier, Kanada 1.06.04
  • 3 Maruša Tereza Serkezi, Slovenien 1.06.41
  • 21 Elin Ålsjö, Sverige 1.12.16
  • 63 Thea Persson, Sverige -1 varv

Text: Svenska Cykelförbundet (fri för publicering)

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Åkstarke Jonathan Ahlsson och superspurtaren Matilda Frantzich segrade i SM-veckans kortdistans28.6.2024 19:00:36 CEST | Pressmeddelande

Det var två SM-guld under fredagens program i SM-veckan sommar i Västerås gick till på vitt skilda sätt. För örebroaren Jonathan Ahlsson, som kör för Motala, var det tidig utbrytning och så solokörning mot segern. Matilda Frantzich är helt enkelt en av lndets vassaste spurtare. Sämst silver i fyra av de fem senaste klungspurterna i SM-tävlingar för Malmötjejen!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye