Växjö kommun

Växjö konsthall och Lotta Lampa bjuder in till cruising och vernissage den 6 juni

Dela

Växjö konsthall och Lotta Lampa bjuder in till "Heja Raggen" – cruising och vernissage den 6 juni. Samling kl. 15:00 på Spetsamossens grusplan och avslutning vid konsthallen kl. 17:00 för öppning av utställningen "Lampaland". Alla motorfordon välkomna, deltagare får specialdesignad doftgran. Fri entré, ingen föranmälan krävs.

En kvinna står bredvid en blå raggarbil vid en sjö.
– Farsan tog med mig på crusing och sen hängde jag med min lillebror och hans polare som också är bilnördar. Jag gillar att köra raggarunda, det är en härlig frihetskänsla i det, säger Lotta Lampa Foto: Simon Elisson

– En kommunal konsthall är invånarnas konsthall. Den ska vara relevant och spännande för olika grupper och människor. Lottas utställning och cruise känns kul för jag tror den snackar till en publik som kanske inte hittar hit så ofta, säger Markus Emilsson, kurator på Växjö konsthall.

Lotta Lampa är en formgivare och konstnär vars kärlek till bil- och raggarkultur genomsyrar hennes arbete. Hennes verk, som ofta reflekterar denna kultur, bär även influenser från den norrbottniska naturen och hennes uppväxt i Kalix. I "Lampaland" förenas laserskuren, borstad plåt med fluffiga syntetiska djurfällar i neonfärger. Genomskinliga plastdraperier kombineras med svetsade metallvaser, doftgranar i kluster och raggartärningar av glas.

”Lampaland” samlar både äldre verk och helt nya alster. Det känns fantastiskt att skapa en utställning som omfattar så mycket av mitt arbete över tiden. Det är en sammanfattning av Lottas värld, från då till nu. Ett äkta "Lampaland", säger Lotta Lampa.

I samband med vernissagen den 6 juni bjuder Lotta Lampa in till en "cruising" med samling kl. 15:00 på Spetsamossen. Alla motorfordonsägare som vill delta på en cruise genom staden är välkomna. Vi anländer vid konsthallen före kl. 17:00 för invigningen av "Lampaland".

– Jag älskar att träffa andra bilentusiaster och har startat ett livsprojekt med att ordna en cruise i varje stad jag ställer ut i. Växjö är först ut och jag hoppas att folk är lika taggade som jag. Alla deltagare kommer att få en specialdesignad doftgran som minne, avslutar Lotta Lampa.

För mer information och intervju:
Markus Emilsson, kurator Växjö konsthall 070-142 17 95

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En kvinna står bredvid en blå raggarbil vid en sjö.
– Farsan tog med mig på crusing och sen hängde jag med min lillebror och hans polare som också är bilnördar. Jag gillar att köra raggarunda, det är en härlig frihetskänsla i det, säger Lotta Lampa
Ladda ned bild

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye