Trafikverket

E6 i Stenungsund öppnar för trafik till industrisemestern

Dela

Redan andra veckan i juli planerar Trafikverket att släppa på trafik på E6 i Stenungsund.

I vägområdet 27 maj
I vägområdet 27 maj Trafikverket

–Vi är mycket nöjda över att vi kan öppna E6 för genomfartstrafik så tidigt i sommar. Vi har jobbat hårt och målinriktat för att hinna bli klara så att vi kan släppa på trafiken före sommarsemesterveckorna, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket.

Grundläggningsarbetet är klart, både lättfyllnaden som utgör grundläggning i norr och djupstabiliseringen med kalkcementpelare i söder.

De arbeten som återstår för att vägen ska kunna öppnas är asfaltering, montering av vägräcken, linjemålning, skyltinstallationer, belysning och besiktningar inför trafikpåsläpp.

–Vi ska lägga asfalt med start i mitten av juni. Tidplanen ska hålla så länge vädret tillåter och det inte blir störtregn hela veckan, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket.

Att få E6 färdig för genomfartstrafik är av högsta prioritet för Trafikverket. En del arbeten med exempelvis återställandet av Kärrbäcken samt den norrgående påfartsrampen kommer att ta lite längre tid.

–Det betyder att tre av fyra ramper vid Stenungsundsmotet kommer att trafikeras redan i samband med att vi öppnar för genomfartstrafiken. Det är bättre än vad vi tidigare hade beräknat, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket. 

Vår och sommar innebär en ökad trafikmängd längs kusten och därmed på omledningsvägnätet.

–Vi fortsätter vädja till trafikanterna att ha tålamod, visa hänsyn och anpassa sina vägval och hastigheter den korta tid som är kvar, särskilt under kommande storhelger då vi vet att trafiken ökar i hela området, säger Jonas Nilsson, enhetschef vägunderhåll på Trafikverket Västra regionen.

Rekommenderad omledningsväg för E6 är fortsatt E45 som är säkrare, har högre kapacitet och därmed en mer förutsägbar restid.

Läs mer om projektet:
E6 Stenungsund - skredet: Omledning och återuppbyggnad - www.trafikverket.se

Kontakter

För mer information

Återuppbyggnad av E6: Camilla Hentschel, Kommunikatör, 010-125 98 40, camilla.hentschel@trafikverket.se

Omledningsvägnätet: Lotta Fredriksson, Kommunikatör, 010-123 78 28, lotta.fredriksson@trafikverket.se

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Bilder

Vägslänter 27 maj
Vägslänter 27 maj
Ladda ned bild
Daniel Svensson
Daniel Svensson
Ladda ned bild
Arbete i vägområdet
Arbete i vägområdet
Ladda ned bild
Grusläggning
Grusläggning
Ladda ned bild
Grävmaskin i vägområdet
Grävmaskin i vägområdet
Ladda ned bild

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye