Arla

Inger-Lise Sjöström ny vice ordförande för Arla

Dela

Arlas styrelse har i dag utsett Inger-Lise Sjöström från Kolmården i Östergötland till ny vice ordförande för Arla.
– Jag är både glad och stolt över utnämningen. Arla är ett starkt företag med höga ambitioner och 8 000 ägare i sju länder. Tillsammans med resten av styrelsen och företagsledningen ser jag nu fram mot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla vårt fina företag, till nytta för både nuvarande och kommande generationer av mjölkbönder, säger hon. 

Inger-Lise Sjöström på gården i Kolmården i Östergötland. Foto: Arla
Inger-Lise Sjöström på gården i Kolmården i Östergötland. Foto: Arla

Inger-Lise Sjöström utsågs i dag, den 29 maj, till ledamot och vice ordförande i Arlas styrelse på representantskapets möte i Köpenhamn. 

Samtliga styrelseledamöter från Sverige – Daniel Halmsjö, Gustav Kämpe, Inger-Lise Sjöström och Marita Wolf – är omvalda för perioden 2024–2026. 

Även Arlas ordförande Jan Toft Nørgaard, Danmark, är omvald för kommande period. 

– Jag är glad för det fortsatta förtroendet som styrelsens ordförande och ser fram mot ett fint samarbete med Inger-Lise Sjöström. Vi har redan jobbat tillsammans i styrelsen i flera år och kommer att bli ett starkt team som kompletterar varandra. Vi kommer att fortsätta det fokuserade arbetet för att skapa tillväxt och ett starkt kooperativ tillsammans med de övriga styrelseledamöterna, säger han.

Inger-Lise Sjöström är 50 år gammal. Hon driver en mjölkgård i Kolmården tillsammans med maken Per Pettersson. På gården finns 70 kor plus entreprenadverksamhet. Arlas nya vice ordförande har varit mjölkbonde sedan 1994 och har suttit i styrelsen sedan 2017. Hon är även styrelseledamot i Global Dairy Platform och Svensk Mjölk.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye