Region Norrbotten

30 nya sommarjobbare inom vården

Dela

Efter vårens rekryteringskampanj för "Sveriges bästa sommarjobb " har 30 personer anställts inom vården i Norrbotten i sommar. Tillsammans motsvarar deras arbetstid 152 veckor, som innebär lika många semesterveckor för ordinarie medarbetare.

Sveriges bästa sommarjobb finns i Norrbotten. I år har 30 personer rekryterats, vilket motsvarar fyra veckors semester för 38 personer.
Sveriges bästa sommarjobb finns i Norrbotten. I år har 30 personer rekryterats, vilket motsvarar fyra veckors semester för 38 personer.

Det är tredje gången som Region Norrbotten genomför rekryteringskampanjen ”Sveriges bästa sommarjobb.” Även i år har intresset för att komma till Norrbotten varit stort.

Förra året rekryterades 83 personer. I år landar siffran på 30 personer eftersom kraven har varit högre och omfattat färre yrkesgrupper. Under 2023 omfattade kampanjen hela länet och både sjukvårds- och tandvårdspersonal. Årets kampanj gäller bara barnmorskor, sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor till ett fåtal orter, högre krav på minst tre sammanhängande arbetsveckor och endast två medföljande personer var tillåtna.

– Vi ser det som en naturlig minskning i antal rekryterade personer. Våra 30 nya medarbetare är ett värdefullt tillskott som tillsammans bidrar med 152 arbetsveckor, vilket motsvarar fyra veckors semester för 38 personer, säger Nina Ekbäck, HR-partner.

Viktig förstärkning
För närvarande är 24 personer rekryterade till Gällivare och Kiruna och resterande 6 personer är fördelade på Jokkmokk, Kalix, Pajala och Sunderbyn.

– Vi välkomnar alla våra 30 nya medarbetare i sommar. De är en viktig förstärkning och kommer att göra stor skillnad både för regionens anställda och patienter, säger Ulrika Sundquist, regiondirektör.

Nyckelord

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye