Folkets Hus och Parker

Familjeföreställning med världsrekordhållare på sommarturné

Dela

Cirkus Gaston och Caligari är en clowninspirerad cirkusföreställning som i sommar åker på turné med Folkets Hus och Parker. Turnépremiären går av stapeln i Dalaborgsparken i Vänersborg den 13 juli.

Foto: Isuru Jayasuriya
Foto: Isuru Jayasuriya

Föreställningen Cirkus Gaston och Caligari lockar barn och vuxna till glada skratt och vilda applåder. Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den busige Caligari att vara med. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.

-Cirkus är tillgänglig för alla, säger Caligari samtidigt som han rättar till sina vaxade mustascher. Cirkuskonsten tilltalar både unga som gamla oavsett kön eller härkomst. Cirkusen talar ett universellt språk.

-Ja, man kan se föreställningen tillsammans med sitt barnbarn och båda två kommer att ha lika roligt, fyller Gaston i.

OM:
Gaston - Robert Dahlström är en mångsidig multiartist med clownutbildning och en stor bredd av discipliner i sin verktygslåda. Han inledde sin karriär 1991 som Metal Clown på det legendariska Cirque Archaos och har sedan dess uppträtt i drygt tiotalet länder och medverkat i ett femtiotal TV-program. Han är även flerfaldig svensk- och nordisk mästare i trollerikonst samt innehar ett världsrekord i jonglering.

Caligari - Tord Sandström Fahlström är en varietéartist som i över femton år har underhållit både barn och vuxna. Han har medverkat i flertalet barnprogram på TV och har uppträtt i både Spanien och Storbritannien samt över hela Skandinavien.

Tillsammans har Robert Dahlström och Tord Sandström Fahlström skapat och medverkat i sin egen TV-serie Mysteria på SVT Barnkanalen.


TURNÈPLAN:

13/7 Vänersborg, Dalaborgsparken
15/7 Alafors, Medborgarhuset
16/7 Örebro, Spelgården i Wadköping (arrangör: Brunnsparken i Örebro)
17/7 Tumba, Hågelbyparken
18/7 Nävekvarn, Folkets Park
20/7 Heby, Folkets Park (arrangör: Heby Folkets Hus och Park)
21/7 Hargshamn, Gymnastiksalen (arrangör Hargshamn Folkets Hus)
22/7 Gävle, Boulognerskogen (arrangör: Bomhus Folkets Hus)
22/7 Sandviken, Högbo Bruk (arrangör: Sandviken Folkets Hus)
23/7 Falun, Lilltorpet Folkets Park
24/7 Borlänge, Folkets Park
27/7 Lidköping, Folkets Hus
28/7 Tidaholm, Folkets Park
30/7 Malmö, Folkets Park
31/7 Värnamo, Folkets Park
1/8 Blädinge, Tyrolen (arrangör: Alvesta Folkets Hus)
2/8 Gamleby, Folkets Park

TILL PRESSBILDER

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

Metalbandet Sabatons största turnékonsert ”The Tour To End All Tours” visas på bio i höst29.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska metalbandet Sabaton har etablerat sig som en av hårdrocksvärldens stora giganter. Med fyrdubbla platinaskivor, miljarder streams, utsålda arenakonserter och en enorm mängd av lojala fans vill nu bandet ge tillbaka till publiken; en möjlighet att få uppleva deras största turné någonsin på bio! Premiär 11 oktober, biljetterna släpps den 26 augusti.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye