Svenska Seglarförbundet

KSSS nära medalj i finalen av Sailing Champions League

Dela

KSSS var snubblande nära en medalj när finalen av Women´s Sailing Champions League avgjordes i helgen i Berlin. I tuff konkurrens, med totalt 25 av Europas bästa kvinnliga sprintbesättningar till start, slutade KSSS på fjärde plats.

KSSS gjorde en stark tävling Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
KSSS gjorde en stark tävling Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy

– Visst är det lite bittert att vi missade en medalj. Men jag tycker vi seglade väldigt bra hela helgen. Vi var konsekventa, vi var med hela tiden, vi hade bra flyt i båten och ett mycket bra samarbete ombord, sammanfattar KSSS rorsman, Sandra Sandqvist.

Förutom Sandra bestod KSSS besättning av Johanna Sommarlund, Malin Tengström, Clara Svensdotter och Klara Wannehag.

Seglingarna avgjordes på Großer Wannsee, som är en bukt i floden Havel i Berlins västra utkant. Inför söndagens avslutande seglingar var KSSS i ledningen och efter totalt 13 race låg de tvåa. Därefter följde två finalrace där de fyra bästa besättningarna, efter 13 race, gjorde upp om medaljerna. Tyvärr slutade KSSS fyra i båda finalseglingarna och blev därmed också fyra i totalen.

– Finalen är lite annorlunda. Då är vi bara fyra båtar på startlinjen. I racen är det nio båtar. Vi fick inte till det riktigt i de två finalerna, speciellt inte starterna. Motståndet är riktigt bra och tappar man en halv båtlängd så är det tufft att ta i kapp det, säger Sandra.

Danska Aarhus Sejlklub ledde inför finalseglingarna och de höll undan och tog hem segern i Women´s Sailing Champions League 2024. Tvåa blev tyska Münchner YC och trea slutade Norddeuscher RV också de från Tyskland.

Svenska GKSS, med Beata Törneman Johanna Thiringer Felicia Kantling Amanda Ferdinandsson och Linn Berntsson, var också med i Women´s Sailing Champions League i Berlin. Även de gjorde en bra tävling och slutade på sjunde plats i totalen, endast sju poäng från en finalplats.

Kontakter

Bilder

KSSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
KSSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild
GKSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
GKSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild
GKSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
GKSS i Womens Sailing Champions League. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye