Trafikverket

Förändrad prognos för stoppet på Malmbanan

Dela

Prognosen för trafikstart på Malmbanan förskjuts från tisdag klockan 16:00 till lördag klockan10:00. Det var i fredags som all trafik på sträckan norr om Abisko stoppades efter att ett antal solkurvor upptäckts (mellan Kopparåsen och Vassijaure).

- Under helgens arbeten på sträckan har upptäckt att behovet av att fylla på med ny makadam varit större än förväntat. Med anledning av detta tvingas vi skjuta på trafikstarten för att säkerställa att järnvägen når upp de hårt ställda krav vi har, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg vid Trafikverket.

Under arbetet med den drabbade sträckan har Trafikverket parallellt med återställningsarbetet utfört en rad andra åtgärder på banan.

- Det är givetvis olyckligt att vi får ett trafikstopp på Malmbanan, och vår prioritet är att få igång trafiken så fort som möjligt. Vi har dock kunnat utföra andra viktiga arbeten på sträckan då inga tåg trafikerat, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg vid Trafikverket.

Kontakter

Simon Sunna, sektionschef järnväg Trafikverket, 010- 123 48 31


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye