Uppsala kommun

Pressbriefing gällande brottsutvecklingen i Uppsala

Dela

På onsdag den 12 juni bjuder kommunen in till pressbriefing om lägesbilden gällande brottsutvecklingen i Uppsala. Det är en del av den lag om kommunernas ansvar för det brottsförebyggande arbetet som trädde i kraft för ett år sedan.

Sedan förra året har Sveriges kommuner ett lagstadgat brottsförebyggande uppdrag. Kommunen tar därför vartannat år fram en lägesbild över brottsutvecklingen och dess konsekvenser samt kompletterar befintligt arbetet med en åtgärdsplan utifrån den aktuella lägesbilden.

Vid pressbriefingen kommer Norea Forsman Olsson,  kommunens utvecklingsledare för det brottsförebyggande arbetet, att presentera den breddade lägesbilden av brottsutvecklingen i kommunen samt kompletterande åtgärdsplan.

Även Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande, samt Anders Fridborg, säkerhetschef, deltar vid pressbriefen.

I samband med detta finns det möjlighet att ställa frågor till medverkande om lägesbilden och kommunens åtgärdsplaner.

Tid: Onsdag den 12 juni kl 12.00

Plats: Föranmälda journalister kan delta i Pressrummet (Dag Hammarskjölds rummet), Stadshuset, Uppsala

Medverkande: Erik Pelling- kommunstyrelsens ordförande,  Norea Forsman Olsson-  utvecklingsledare, Anders Fridborg- säkerhetschef.

Vid tillfället bjuder vi på en på lunchsmörgås.

Nyckelord

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. För här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla. 

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye