Växjö kommun

Pressvisning av FRAGMENT – lekfullt, figurativt och lite skruvat

Dela

Konstnär och keramiker August Sörenson bjuder in till en värld som är figurativ, lekfull och lite skruvad. 19:e juni kl. 17:00 är det vernissage för Växjö Konsthalls andra sommarutställning - Fragment.
Vi hälsar dock media välkomna på pressvisning redan måndag 17 juni kl 14:00.

Påhittat men ändå verkligt, på allvar men också på lek. I Sörensons keramiska universum får bilder och former från serietidningarnas och leksakernas värld ny mening. Ett gigantiskt roterande öga, ett stöddigt pekande finger, ett litet dinglande ben och en stor stampande sko - fragment av en helhet. Avskalat och tydligt men ändå så diffust och förunderligt. Med leran och keramiken som medium ger August Sörenson plats för humor och allvar i reflektioner om livets finurligheter och tillkortakommanden. 

– När jag började panerade för sommarutställningar så var min önskan att få bjuda in till konstupplevelser som kunde kännas energirika, kraftfulla och lite knasiga. Nu med Augusts utställning på plats så känns det som vi är hemma, säger Markus Emilsson gästcurator på Växjö konsthall.

Fragment består av både av äldre och nyare alster. Med skiftande storlek och skalförskjutningar skapar August installationer och verk med surrealistiska tongångar och dolda berättelser.

– Att inte presentera en helhet. Att låta något var inkomplett, trasigt eller halvt dolt öppnar upp för spekulation och fantiserande. Det skapar ett frirum för egna berättelser och det intresserar mig, säger August Sörenson.

Under sommaren är labbet på konsthallen öppet varje dag för den som vill sitta ner och skapa sina egna fragment och berättelser i lera. 

Fragment visas på Växjö konsthall till och med 14e september 2024. Under utställningsperioden anordnas specialvisningar och workshops för olika åldrar.

Kontakt och föranmälan till pressvisningen:
Markus Emilsson, kurator Växjö konsthall 070-142 17 95, markus.emilsson@vaxjo.se

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye