Hermods AB

AI-kurser via Komvux – Först ut i Sverige

Dela

Som första utbildningsanordnare i Sverige erbjuder Hermods, en del av AcadeMedia, AI-kurser från Skolverket via Komvux. Från och med augusti kan elever ansöka till Artificiell intelligens 1 i de kommuner som har avtal med företaget och som valt att erbjuda kursen. Initiativet markerar en viktig milstolpe i Hermods arbete med att främja digital innovation och kompetensutveckling inom utbildningssektorn.

Tre studenter som går till skolan
Hermods komvuxelever kan söka till Artificiell intelligens 1 från och med augusti Fotograf: Happy Wilder

Värdefull kompetens för kommunen och studenterna

AI-teknologi spelar en allt större roll i dagens samhälle, och genom att erbjuda AI-kurser via Komvux säkerställer kommuner över hela landet att elever får nödvändig kunskap för att möta framtidens arbetsmarknad. Samtidigt innebär det även en möjlighet för kommunerna att stärka sin kompetens och ekonomiska tillväxt genom att utbilda sina invånare i framtidens teknologier. En vinst både för individen och kommunen.

Behovet av grundläggande förståelse inom AI är stort, och vi vill självklart rusta alla våra vuxenstuderande med den kunskap som kursen erbjuder. Genom att erbjuda AI-utbildning via Komvux ser vi till så att våra elever är väl förberedda för arbetsmarknadens krav och behov, säger Jeanette Lundström, Chief Digital Officer på Hermods. 

Vår ambition är att ge studenterna de verktyg de behöver för att framgångsrikt navigera och bidra i en alltmer digitaliserad värld.

En satsning på framtiden

Hermods har en lång historia av att erbjuda kvalitativ vuxenutbildning, och introduktionen av AI-kurser förstärker rollen som ledande aktör inom digital  utbildning. De ser fram emot att välkomna elever till kursen och bidra till att skapa en starkare samt mer kompetent arbetskraft.

Kortfakta

Kursen artificiell intelligens behandlar utvecklingen inom AI, framför allt ur ett samhällsperspektiv samt vilka konsekvenser användningen har i det dagliga livet. I undervisningen får eleverna erfarenhet och förståelse för att använda AI genom teori och praktiska övningar.

Kursen erbjuds i de kommuner som har avtal med Hermods och som väljer att erbjuda den till de som är folkbokförda i kommunen.

Idag har följande kommuner avtal med Hermods: Ale, Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvidsjaur, Arvika, Bengtsfors, Bjurholm, Boden, Bromölla, Dals-Ed, Dorotea, Eda, Emmaboda, Enköping, Eskilstuna, Falkenberg, Falköping, Falun, Filipstad, Flen, Forshaga, Gagnef, Gislaved, Gnosjö, Gotland, Gullspång, Gällivare, Gävle, Göteborg, Hallstahammar, Heby, Helsingborg, Hofors, Hudiksvall, Håbo, Härnösand, Hässleholm, Höganäs, Hörby, Höör, Jokkmokk, Kalix, Karlsborg, Karlskoga, Kil, Kiruna, Knivsta, Kristianstad, Kristinehamn, Kungsbacka, Kungsör, Kungälv, Köping, Landskrona, Lilla Edet, Linköping, Ljusdal, Ljusnarsberg, Luleå, Lund, Lycksele, Lysekil, Malmö, Malå, Mariestad, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Nordmaling, Norrköping, Norsjö, Nybro, Nyköping, Ockelbo, Olofström, Osby, Oxelösund, Pajala, Piteå, Robertsfors, Sandviken, Simrishamn, Sjöbo, Skellefteå, Skurup, Skövde, Sorsele, Sotenäs, Stenungsund, Stockholm (Alvik, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Huddinge, Järfälla, Kista, Lidingö,  Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker), Storfors, Storuman, Strömstad, Sundsvall, Sunne, Svalöv, Svedala, Sävsjö, Sölvesborg, Tanum, Tidaholm, Tierp, Timrå, Tjörn, Trelleborg, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Umeå, Uppsala, Vansbro, Varberg, Vilhelmina, Vindeln, Vännäs, Västerås, Växjö, Ystad, Åmål, Årjäng, Åsele, Älvsbyn, Ängelholm, Östra Göinge, Övertorneå, Nässjö och Östersund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tre studenter som går till skolan
Hermods komvuxelever kan söka till Artificiell intelligens 1 från och med augusti
Ladda ned bild

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Vindkraftstekniker, bergsingenjör och produktionstekniker inom livsmedel – nya, spännande YH-utbildningar11.1.2024 13:36:09 CET | Pressmeddelande

Vad gör egentligen en Fiskodlare inom hållbart vattenbruk? Det och mycket mer kommer några av Hermods framtida studerande att kunna besvara om mindre än tre år. Branscherna inom livsmedelsförsörjning står inför stora utmaningar med behov av nya kvalificerade medarbetare. Och så ser det ut inom många områden, något som Hermods har identifierat under arbetet med att skapa attraktiva yrkeshögskoleutbildningar som näringslivet efterfrågar. Idag gav Myndigheten för Yrkeshögskolan Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser. Uppdraget spänner över allt från områden inom ny teknik och hållbarhet till specialisering inom vård och omsorg.

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye