Svenska Bowlingförbundet

EM-brons till Josefin Hermansson, Jenny Wegner och Nora Johansson i 3-manna

Dela

Sverige fortsätter att plocka medaljer vid bowling-EM i Wittelsheim, Frankrike. Igår tog Josefin Hermansson, Jenny Wegner och Nora Johansson brons i 3-manna. De föll i en jämn och svängig semifinal mot Finland 2 med 665-660.

Josefin Hermansson, Nora Johansson och Jenny Wegner klev in i semifinalen med ett strålande kval i bagaget där de fick ihop 4052 poäng och endast var nio poäng från Europarekordet i 3-manna över 6 serier. I semifinalen ställdes de mot Jenni Heino, Essi Pakarinen och Sanna Oksanen från Finland.

Det var Finland som inledde bäst och som länge hade ledningen i matchen. Men Sverige kämpade sig ikapp och väl till den sista rutan så hade de gått förbi och hade avgörandet i egna händer. Nora Johansson som har storspelat hittills i EM och gått i bräschen för det svenska laget behövde spärra i det sista slaget för att ordna en finalplats. Men det ville sig inte riktigt där och det blev en miss. En snöplig avslutning för Sverige efter att ha kommit tillbaka starkt i semifinalen.
– Vi hade nästan en omöjlig uppgift att plocka 40 poäng de två sista rutorna men lyckades komma tillbaka där. Det är såklart riktigt tungt att det inte gick vägen det sista och tråkigt att det händer. Den missen speglar absolut inte verkligheten. Nora är poängbäst i finalen (235p) och gör en jättebra serie. Man får inte glömma att hon är debutant och det är mycket nerver också. Det blev en medalj i alla fall och vi får ta någon timma att sura och sedan ladda för 5-manna imorgon, säger förbundskapten Robert Andersson.

Josefin Hermansson lyfter Noras spel och hade hoppats att hon och Jenny Wegner hade hittat rätt tidigare i semifinalen.
– Nora strikade för fullt och bar oss alla i semifinalen. Det ska inte behöva vara så när vi är tre spelare i laget. Jag och Jenny kom på våra lösningar alldeles för sent. Vi har mer rutin och tar båda ansvar för det här. Det är en vanlig miss som vi alla har gjort i något jobbigt läge, säger Josefin Hermansson.

Nora Johansson och Josefin Hermansson har tagit tre medaljer vardera, (singel, dubbel, 3-manna) och det var totalt Sveriges fjärde medalj i mästerskapet på tre distanser.
– Bronset känns mer som att vi förlorade en ädlare medalj. Sett till kvalet också där vi är väldigt nära Europarekordet och vi har en väldigt bra dynamik i laget. Det var en väl genomförd distans men vi hoppades givetvis att få stå i finalen, säger Hermansson. 

Tyskland med Franziska Czech, Janin Ribguth och Sabrina Laub vann guldet efter att ha besegrat Essi Pakarinen, Jenni Heino och Sanna Oksanen, Finland, i finalen.

Idag har kvalet i 5-manna inletts. Kl 10.00 började block 1 med de tre inledande serierna. Serie 4-6 spelas imorgon med start kl 10. Semifinalerna börjar därefter kl 15.15 och finalen kl 17.00.
– Vi har jättegoda chanser. Det känns som att vi är sex taggade spelare som har haft lite stolpe ut idag. Både det andra laget som var så nära att komma vidare till semifinal och vi som missade finalen, säger Josefin Hermansson.

De 6 serierna i 5-manna är den avslutande distansen i All Event. Nora Johansson leder All Event på 4259 poäng. Eva Krafogel, Slovenien, är tvåa på 4161p. Josefin Hermansson är på fjärde plats på 3948 poäng och har 138 poäng upp till Franziska Czech, Tyskland, som är trea. Hanna Engberg är på åttonde plats i All Event och Jenny Wegner nia. Anna Andersson ligger på 19:e plats och Sandra de Neergaard är på 48:e plats. Topp 24 i All Event går vidare till Masters som avgörs på lördag. 

Sveriges medaljer hittills i EM

Singel 
Guld Nora Johansson, brons Josefin Hermansson

Dubbel 
Silver - Josefin Hermansson och Nora Johansson

3-manna 
Brons - Josefin Hermansson, Nora Johansson, Jenny Wegner

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Josefin Hermansson, Jenny Wegner och Nora Johansson tog brons i 3-manna igår.
Josefin Hermansson, Jenny Wegner och Nora Johansson tog brons i 3-manna igår.
Ladda ned bild
Svenska trion som tog EM-brons.
Svenska trion som tog EM-brons.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Alvin Kvarnström 3:a i Brunswick Madrid Challenge7.7.2024 20:26:12 CEST | Pressmeddelande

Den senaste veckan har det spelats Europatour-tävling i Madrid, då den den nionde Brunswick Madrid Challenge spelades. Ett antal svenska spelare hade tagit sig till den spanska huvudstaden, och dessutom var det många som spelade bra. Hela sex svenskar tog sig till finalspelet och bäst gick det för AIK's Alvin Kvarnström som tog sig hela vägen till finalstegen och slutade till sist 3:a. Vann gjorde spanjoren Jesus Briceno – Jag hade en bra "feeling" inför finalspelet, säger Alvin Kvarnström

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye