Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Ny Beachvolleyplan på Bosön – satsning på elitidrott

Dela

Ny beachvolleyplan på Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, ger stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig bättre träningsmöjligheter under sista delen av uppladdningen inför OS i Paris. Planen invigs tisdagen den 18 juni klockan 13.00.

Sveriges David Åhman och Jonatan Hellvig.
Sveriges David Åhman och Jonatan Hellvig. Bildbyrån EJ FRI ATT ANVÄNDA

– Vi är glada att få en beachvolleyplan i toppklass på plats på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön. Det skapar nya förutsättningar för svensk beachvolley och är ett resultat av framgångarna för Åhman/Hellvig och ledarteamet med Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson. Genom den nya planen har vi framåt möjlighet att bedriva verksamhet i Bosöns inspirerande och unika idrottsmiljö. Tanken är bland annat att vi ska kunna bjuda in internationella lag att komma hit och träna, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Beachvolleyplanen är en satsning som möjliggjorts tack vare nära dialog mellan Svenska Volleybollförbundet och Riksidrottsförbundet. Med ökade möjligheter till träning på den nya planen finns också större förutsättningar för volleybollförbundets elitaktiva att ta mer hjälp av Riksidrottsförbundets elitstöd i form av träning, tester, nutrition, idrottspsykologi med mera. Stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig tillsammans med den hyllade tränarduon är på plats vid invigningen av planen.

– Självklart vill vi stötta svensk volleyboll och våra medaljhopp med en plan för beachvolleyboll. I det längre perspektivet hoppas vi att det blir en ökad möjlighet för Svenska volleybollförbundet att nyttja kunskapen som finns på Bosön och nu då också anläggningen ännu mer än tidigare, säger Liselotte Ohlson, elitidrottschef, Riksidrottsförbundet.

Den nya beachvolleyplanen kommer att vara tillgänglig för övriga beachvolleyboll-spelare, idrottsförbund, idrottsföreningar, ungdomar och konferensgäster. Bosöns nya beachvolleybollplan ligger bredvid sjöplan med utsikt mot havet. Alla kan boka banan.

Boka bana gör du här: https://boson.goactivebooking.com/book-service/571?facility=1

Information om Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum (länk)

Information om träning och tester på Bosön (länk)

Information om idrottsmedicinsk klinik på Bosön (länk)

För mer information kontakta

Liselotte Ohlson
Elitidrottschef Riksidrottsförbundet
070-863 09 34

Kontakter

Om Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

Riksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye