Växjö kommun

Nytt och renoverat när Lammhultsbadet öppnar för säsongen

Dela

På lördag, 15 juni, öppnar Lammhultsbadet upp för säsongen. Badgästerna välkomnas bland annat av ny sviktbräda och nytt hopptorn.

Lammhultsbadet. Foto: Växjö kommun
Lammhultsbadet. Foto: Växjö kommun

Under våren har Växjö kommun underhållit och renoverat den kommunala badanläggningen i Lammhult. Det innefattar att man har tagit bort och tillfört en ny sviktbräda på en meter och ett nytt hopptorn på tre meter samt renoverat startpallar, omklädningsrum och bastu.

Även ledningar i marken på anläggningen som är nödvändiga för bassängernas funktion är utbytta och teknikrummet för bassängernas rening är uppdaterat.

- Vid fint väder tar badet emot upp till 1000 badgäster per vecka. Då vill vi kunna erbjuda en anläggning som är trivsam, säker och hållbar. Därför är det extra roligt att vi nu är i hamn med vårens arbeten och kan öppna upp som planerat, säger Jessica Råhlin, fritidschef.

- Lammhultsbadet är en viktig mötesplats för alla som bor i Lammhult men är också ett attraktivt utflyktsmål för människor som kommer från andra håll, säger Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Efter badsäsongen fortsätter renoveringen då bassängernas väggar och golv kommer att få ett nytt ytskikt. 

- Badet är en plats för barn, unga och vuxna att mötas på, liksom en plats att busa, leka och lära sig simma. Det ska vi fortsätta värna om, säger Frida Sandstedt (V), 1:a vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- I Växjö ska man kunna bo, leva och verka i hela kommunen. Vi ska även erbjuda möjligheter till en meningsfull fritid för alla, vilket Lammhultsbadet bidrar till, säger Isak Folcker (MP), ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Nyckelord

Kontakter

Magnus NykvistanläggningsansvarigVäxjö kommun

Tel:070-983 40 97

Martina Forsberg (S)ordförande i kultur- och fritidsnämndenVäxjö kommun

Tel:070-886 99 57

Frida Sandstedt (V)1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämndenVäxjö kommun

Tel:073-301 81 20

Isak Folcker (MP)ledamot i kultur- och fritidsnämndenVäxjö kommun

Tel:076-169 21 51

Bilder

Lammhultsbadet. Foto: Växjö kommun
Lammhultsbadet. Foto: Växjö kommun
Ladda ned bild

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye