Svenska Bowlingförbundet

Nora Johansson vinner EM-guld i All Event - Sverige är vidare till semifinal i 5-manna

Dela

Nora Johansson vinner EM-guld i All Event och slår nytt Europarekord över 24 serier. Det är Johanssons fjärde medalj i hennes första mästerskap på seniornivå. Sverige är vidare till semifinal i 5-manna efter att ha blivit tvåa i kvalet.

Nora Johansson vinner EM-guld i All Event.
Nora Johansson vinner EM-guld i All Event. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Succén fortsätter för Nora Johansson i hennes första Europamästerskap på seniornivå. Hon vinner sitt andra EM-guld genom att ta hem All Event med totalt 5596 poäng över 24 serier. Hon slår även Helén Johnssons 16 år gamla Europarekord med 52 poäng.
– Det är obeskrivligt. Jättekul att kunna ta guld i All Event i mitt första mästerskap på seniornivå. Det är ett kvitto på att jag har spelat bra hela vägen. Jag har hittat in i spelet och kunnat strika på, säger Nora Johansson.

Sverige har även säkrat medalj i 5-manna efter att ha blivit tvåa i kvalet med 6419 poäng. Finland tog hem kvalet på 6535 poäng. I semifinal ställs blågult mot England. Matchen pågår och började kl 15.30. Finalen startar kl 16.55. 

Resultat
Livestream
Online scoring

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nora Johansson vinner EM-guld i All Event och slår nytt Europarekord.
Nora Johansson vinner EM-guld i All Event och slår nytt Europarekord.
Ladda ned bild
Sverige är vidare till semifinal i 5-manna.
Sverige är vidare till semifinal i 5-manna.
Ladda ned bild

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye