Svenska Resebranschföreningen

Orimligt att affärsresenärer inte kan välja tåget

Dela

Hur svårt kan det vara att boka en tågbiljett? Nästan omöjligt enligt svenska affärsreseföretag som försöker boka hållbara resalternativ till sina kunder. Det har nu gått två månader sen SJ lanserade sitt nya bokningssystem och fortfarande går det inte att boka en vanlig tågbiljett smärtfritt. Måttet är nu rågat och idag skriver Svenska Resebranschföreningen (SRF) en debattartikel i SvD och kräver en handlingsplan från alla inblandade.  

Erik Odiin /Unsplash
Erik Odiin /Unsplash

Incidenterna som begränsar den svenska tågtrafiken har varit många och sist i raden av problem är SJ:s nya bokningssystem, som vid lanseringen i mitten av april saknade en rad viktiga funktioner. Dessa funktioner är fortfarande inte på plats och ingen kan ge ett tydligt svar på när problemen är lösta.

– Det är oansvarigt av SJ att lansera ett system som inte fungerar som det ska. Våra medlemmar har avtal med sina kunder att boka tåget i första hand för att minska Co2 utsläpp inom affärsresandet, men saknar ett fungerande verktyg att kunna göra det, säger Didrik Von Seth, generalsekreterare på Svenska Resebranschföreningen.

Det som kanske är mest oroväckande är oklarheten bland de inblandade om vem som bär ansvaret för problemen och när de kan vara lösta. Därför kräver nu SRF att SJ, Samtrafiken och SilverRail tar fram en gemensam handlingsplan, som tydligt visar när vi kan förvänta oss att ha en fungerande bokningsplattform på plats. Och Sveriges resenärer kan få tillbaka tåget som ett lämpligt resalternativ igen.

Läs debattartikel i SvD här: 
"Vi tvingas välja bort tåget"

 

Kontakter

Följ Svenska Resebranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Resebranschföreningen

Satsningar på svensk infrastruktur krävs för att säkra reseindustrins tillväxt20.5.2024 16:03:38 CEST | Pressmeddelande

Brister inom svensk infrastruktur utgör ett hinder för rese- och besöksnäringens utveckling och tillväxt. Det visar en färsk undersökning där femhundra beslutsfattare inom resesektorn har svarat på hur infrastrukturen påverkar deras verksamhet. Den nya rapporten presenterades på Resebranschens Vårmöte, där stora delar av den svenska resebranschen samlades tillsammans med politiker och representanter från Svenskt Näringsliv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye