Amnesty International Sverige

Amnesty presenterar stor konsert på Cirkus den 17 september – husbandet Dina Ögon kompar ett urval av landets bästa artister

Dela

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise är en unik konsert på Cirkus i Stockholm den 17 september för att uppmärksamma mänskliga rättigheter som hotas runtom i världen.  

På scen väntar en svårslagen lineup när husbandet Dina Ögon gör exklusiva uppträdanden med José González, Cherrie, Cleo, Ane Brun, Titiyo & Hurula, Lena Philipsson, Annika Norlin & Jonas Teglund, Erik Lundin, Little Jinder och Waterbaby. Dessutom blir det standup med Bianca Kronlöf.  

Kvällens artwork är gjort av den ryska konstnären, musikern och aktivisten Aleksandra Skochilenko, och det är skapat i fängelset där Skochilenko sitter efter att ha protesterat mot kriget i Ukraina.  

För att gå på konserten behöver man bli medlem och stötta Amnesty med 150 kr per månad.   

Namn på artister som ska medverka under konserten
Namn på artister som ska medverka under konserten

På 70- och 80-talet krokade Amnesty arm med musikvärlden internationellt och genomförde en rad framgångsrika konserter och turnéer. Organisationen och artister som U2, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman och Sting gav varandra draghjälp, och under de här åren växte Amnestys medlemsantal markant. Det är den traditionen Amnesty Sverige nu ansluter sig till med konserten Amnesty Live 2024 – Bring The Noise på Cirkus i Stockholm den 17 september.  

Med hajpade göteborgskvartetten Dina Ögon som husband och en artistuppställning bestående av José González, Cherrie, Cleo, Ane Brun, Titiyo & Hurula, Lena Philipsson, Annika Norlin & Jonas Teglund, Erik Lundin, Little Jinder och waterbaby samt standup-framträdande från Bianca Kronlöf garanteras en kväll publiken omöjligen kan uppleva någon annanstans.  

– Vi arrangerar den här konserten för att belysa och stå upp för mänskliga rättigheter i en tid när dessa rättigheter hotas runt om i världen. Genom musiken vill vi skapa medvetenhet och engagemang, inspirera till handling och samla människor i solidaritet för att stå upp mot orättvisor och kränkningar. Konserten är en plattform där vi kan förena våra röster och resurser för att påverka positiv förändring, säger Anna Johansson, generalsekreterare på Amnesty Sverige.  

Tidpunkten för konserten är knappast slumpmässigt vald.  

– Vi befinner oss just nu i en akut alarmerande negativ utveckling globalt vad gäller mänskliga rättigheter. Vi ser ständigt hur människor förlorar sina grundläggande friheter och rättigheter i allt högre grad, och tystnad är inte ett alternativ. Vi måste agera, samlas och visa att vi inte accepterar dessa orättvisor. Genom vår konsert kan vi mobilisera fler människor, skapa en kraftfull rörelse och visa att vi står enade i kampen för en rättvisare och mer human värld, säger Anna Johansson.  

Artwork till Amnesty Live 2024 – Bring The Noise är gjort av den ryska konstnären, musikern och aktivisten Aleksandra Skochilenko. Efter att våren 2022 ha protesterat mot Rysslands invasion av Ukraina genom att byta ut prislappar på varor i en lokal matbutik med information om kriget greps hon och dömdes till sju års fängelse för att ha ”spridit medveten falsk information om Rysslands väpnade styrkor”. 

Hälsotillståndet för Skochilenko, som lider av genetisk glutenintolerans och hjärtsjukdomar, har kraftigt försämrats under tiden som frihetsberövad. Den 17 september får Skochilenkos konst, som skickats från fängelset via hennes advokat, rama in kvällen på Cirkus och symbolisera det sköra med mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. För att gå på konserten behöver man bara bli autogiromedlem i Amnesty. Det kostar 150 kronor i månaden för nya medlemmar.   

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise, Cirkus i Stockholm 17 september  
Dina Ögon   
José González  
Cherrie
Cleo
Ane Brun
Titiyo & Hurula
Lena Philipsson
Annika Norlin & Jonas Teglund  
Erik Lundin 
Little Jinder
waterbaby
Bianca Kronlöf [standup]  

Länk till biljettköp:https://konsert.amnesty.se/sv/

Kontakter

Presskontakt:

Ebba Lindqvist
070-480 33 00
brev@ebbalindqvist.se

Bilder

Länkar

Om oss

Amnesty International är en oberoende internationell organisation som arbetar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, nu och i framtiden. Genom att avslöja kränkningar och skapa uppmärksamhet och opinion sätter vi press på regeringar och makthavare runt om i världen.

Läs mer om vårt globala arbete på  www.amnesty.org,där hittar du också alla de nyheter, blixtaktioner och rapporter vi publicerar.

Följ Amnesty International Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Amnesty International Sverige

Flyktingar från Sudan utsätts för omänskliga kränkningar i Egypten19.6.2024 01:01:00 CEST | Pressmeddelande

Tusentals sudanesiska flyktingar som tvingats ta sig till Egypten för att undkomma förföljelse har godtyckligt arresterats och därefter kollektivt återsänts till Sudan av de egyptiska myndigheterna. Det visar Amnesty Internationals rapport som släpps idag. Amnesty menar också att EU riskerar att bli medskyldig till Egyptens brott mot de mänskliga rättigheterna på grund av sitt samarbete med Egypten på migrationsområdet. Många av de sudanesiska flyktingarna har innan de tagits till gränsen hållits frihetsberövade i upp till sex veckor i läger under grymma och omänskliga förhållanden.

FIFA måste ta sitt ansvar inför kommande VM när mänskliga rättigheter står på spel6.6.2024 01:01:00 CEST | Pressmeddelande

Det internationella fotbollsförbundet FIFA måste säkerställa att de länder som ansöker om att arrangera herrarnas fotbolls-VM 2030 och 2034 följer mänskliga rättigheter. Alla bud som riskerar att leda till människorättskränkningar och fläcka ner världens största idrottsevenemang måste avslås. Det konstaterar Amnesty International i en ny rapport som publiceras idag där människorättssituationen och risken för kränkningar har analyserats i samtliga länder som kandiderar för att stå värdar för VM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye