Uppsalahem

Uppsalahem väljer Pigello som nytt fastighetssystem

Dela

Under våren har Uppsalahem genomfört en upphandling gällande nytt fastighetssystem. I juni tecknades avtal med samarbetspartnern och leverantören Pigello, som nu ska leverera systemstöd till Uppsalahems 18 000 bostäder.

Valet av Pigello grundar sig i de breda integrationsmöjligheterna samt en förståelse för Uppsalahems kommande arbete med att bygga upp ett robust och flexibelt ekosystem för fastighetsbeståndet.  

 - Uppsalahem har stora och tydliga ambitioner med vårt digitaliseringsarbete, där öppna API:er är nyckeln. Branschen idag är traditionell, men hos Pigello har vi hittat en samarbetspartner som tänker nytt och utvecklingsorienterat. För oss var det självklart att välja ett fastighetssystem med stort fokus på öppenhet och integrationer, säger Åsa Engström, IT- och digitaliseringschef på Uppsalahem.  

Pigello är en leverantör inom systemstöd för fastighetsförvaltning. Med fokus på att erbjuda ett flexibelt och skalbart system blev Pigello det självklara valet för Uppsalahem för att möta dagens behov och förbereda sig för framtida utmaningar.  

 - Vi är otroligt stolta över att bli ny leverantör av fastighetssystem för Uppsalahem, ser fram emot ett spännande och utvecklande samarbete. Detta är ett erkännande av vår förmåga att leverera innovativa och kundanpassade lösningar som inte bara möter våra kunders behov, utan också hjälper dem att ta sina verksamheter till nya höjder", säger Filip Schröder, COO på Pigello. 

Partnerskapet mellan Uppsalahem och Pigello markerar början på en spännande resa mot att skapa en ännu mer hållbar och integrerad fastighetsförvaltning. Uppsalahem har redan tagit betydande steg mot att bli ett ledande bostadsbolag inom fastighets- och stadsautomation, vilket ett mer flexibelt fastighetssystem kommer att underlätta.  

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Vi är Uppsalas ledande bostadsbolag med drygt 18000 bostäder. Totalt har ungefär 30 000 Uppsalabor sin bostad hos oss i områden runt om hela Uppsala. Med vår långsiktiga och målinriktade förvaltning skapar vi trygga och härliga miljöer där många vill bo. Vi är en av Uppsalas största byggherrar och har sedan 1946 byggt fler än 25 000 bostäder.

Följ Uppsalahem

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsalahem

Newsec vinner Uppsalahems upphandling gällande stadsautomation av fastigheter11.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Uppsalahem har inlett en omfattande utvecklingsresa med smarta fastigheter och ett datatdrivet arbetssätt i fokus. En viktig pusselbit i arbetet är upphandlingen gällande stads- och fastighetsautomation, där Newsec nu blir strategisk partner. Samarbetet kommer att omfatta installationsprojekt i närmare 700 fastigheter och nästan 18 000 lägenheter, vilket utgör ett av de största transformationsprojekten i fastighetsbranschen.

Rätt hyresgäst på rätt adress ger trygghet13.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Trygga och trivsamma hem är en av Uppsalahems viktigaste frågor och därför är ordning och reda i våra hus prioriterat. Vi arbetar målinriktat med utreda oriktiga hyresförhållanden, fusk och överhyror. Arbetet har gett resultat och under 2023 tog vi tillbaka 102 hyresrätter, som t ex hyrts ut utan tillstånd i andra hand. Genom erfarenhet och dialog med polis, myndigheter och andra bostadsbolag, vet vi att bostäder som t ex hyrs ut utan tillstånd, skapar otrygghet och kan vara ett tecken på kriminell verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye