E.ON Sverige AB

Strategiskt partnerskap mellan E.ON och OX2 ska öka fossilfri elproduktion i södra Sverige

Dela

E.ON elhandel och OX2 tecknar ett samarbetsavtal om att E.ON ska köpa sol- och vindenergi från projekt i elområde 3 och 4 som idag är under utveckling. På det viset kan E.ON bidra till att främja utbyggnaden i de områden där behovet är som störst och på sikt få ner elpriserna i södra Sverige.

E.ON ska köpa sol- och vindenergi från projekt i elområde 3 och 4 som idag är under utveckling av OX2. Samarbetet mellan E.ON och OX2 ska bidra till att möta det växande behovet av förnybar energi.
E.ON ska köpa sol- och vindenergi från projekt i elområde 3 och 4 som idag är under utveckling av OX2. Samarbetet mellan E.ON och OX2 ska bidra till att möta det växande behovet av förnybar energi. Foto: Christian Andersson, Apelöga

– Samarbetet mellan E.ON och OX2 ska bidra till att möta det växande behovet av förnybar energi i elområde 3 och 4 och samtidigt stödja uppbyggnaden av nödvändig infrastruktur för förnybara energikällor, säger E.ONs vd, Johan Mörnstam. 

E.ON ser detta som ett strategiskt samarbete för att främja utvecklingen av förnybar energi och en stabil och hållbar energiförsörjning. 

– Den här satsningen tillsammans med utveckling av flexibilitetslösningar och energilagring är viktiga initiativ för att minska kostnader för elnätsutbyggnad och på sikt få rimliga elpriser för skåningar och smålänningar och alla andra i södra Sverige, säger Johan Mörnstam. 

– Vi ser en stor efterfrågan på förnybar energi och ett sådant här samarbete gör det möjligt för oss att öka takten i utbyggnaden ytterligare. Energilandskapet håller på att förändras. För att Sverige ska få upp takten på omställningen till ett elektrifierat och fossilfritt samhälle krävs nya former för samarbete. Det här partnerskapet är ett sådant exempel, säger Hillevi Priscar, Sverigeschef OX2. 

Samarbetet omfattar sol- och vindparker i elområde 3 och 4. Utbyggnaden förväntas öka tillgången på förnybar energi och ger därmed också förutsättningar för lägre elpriserna i de berörda områdena på lång sikt. 

– Vårt partnerskap med OX2 handlar också om att ge en stark signal om vårt engagemang för miljön och vår långsiktiga vision om en hållbar energiframtid, säger Johan Mörnstam. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Energilandskapet håller på att förändras. För att Sverige ska få upp takten på omställningen till ett elektrifierat och fossilfritt samhälle krävs nya former för samarbete, " säger Hillevi Priscar, sverigechef OX2. Foto: Christian Gustavsson
"Energilandskapet håller på att förändras. För att Sverige ska få upp takten på omställningen till ett elektrifierat och fossilfritt samhälle krävs nya former för samarbete, " säger Hillevi Priscar, sverigechef OX2. Foto: Christian Gustavsson
Ladda ned bild
"Samarbetet ska bidra till att på sikt få rimliga elpriser för skåningar och smålänningar och alla andra i södra Sverige," säger E.ON Sveriges vd, Johan Mörnstam. Foto: Christian Andersson, Apelöga
"Samarbetet ska bidra till att på sikt få rimliga elpriser för skåningar och smålänningar och alla andra i södra Sverige," säger E.ON Sveriges vd, Johan Mörnstam. Foto: Christian Andersson, Apelöga
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON tar ultrasnabbladdning till Norrlands största outlet – ett hållbart och strategiskt samarbete4.7.2024 14:31:42 CEST | Pressmeddelande

Idag invigdes fyra toppmoderna ultrasnabbladdare vid Naturkompaniet Outlet i Örnsköldsvik, ett samarbete mellan E.ON och Naturkompaniet som speglar bolagens gemensamma engagemang för hållbarhet. De åtta strategiskt placerade laddpunkterna, vardera med en maxeffekt på 300 kW, invigdes officiellt under en ceremoni med Naturkompaniets vd Henrik Hoffman, Marie Feuk vd E.ON Drive Infrastructure Sweden, Lena Berglund, regionchef Nord E.ON Sverige och Örnsköldsviks kommunalråd Johannes Nordin.

E.ON förlänger flexibilitetsmarknad i södra Skåne20.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ON Energidistribution satsar stort på lokala flexibilitetsmarknader i syfte att bättre utnyttja de befintliga elnäten och skapa möjlighet för fler kunder att ansluta sig snabbare. Lokala flexibilitetsmarknader har drivits i E.ONs regi sedan 2019 och den gångna vintern bedrevs marknader i Hässleholm, södra Skåne, Vaxholm och Bålsta. Nu förlänger E.ON flexibilitetsmarknaden i södra Skåne, i området runt Malmö, Lund, Staffanstorp, Trelleborg, Ystad, och Skurup.

E.ON utökar sina flexibilitetsmarknader till Kallhäll och Kungsängen20.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ON Energidistribution satsar stort på lokala flexibilitetsmarknader i syfte att bättre utnyttja de befintliga elnäten och skapa möjlighet för fler kunder att ansluta sig snabbare. Lokala flexibilitetsmarknader har drivits i E.ONs regi sedan 2019 och den gångna vintern bedrevs marknader i Hässleholm, södra Skåne, Vaxholm och Bålsta. Nu etablerar E.ON ytterligare flexibilitetsmarknader i Stockholmsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye