CUPRA Sverige

Säljstart för CUPRA Tavascan

Dela

I slutet av maj presenterade CUPRA det svenska priset för den efterlängtade elbilen CUPRA Tavascan. Nu öppnar märket upp för beställning. CUPRA Tavascan, som förenar slående design, elektrifiering och kraftfull prestanda, förväntas bli nästa tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Leveranser av de första bilarna beräknas ske efter sommaren.

CUPRA Tavascan
CUPRA Tavascan

CUPRA tar nästa steg i sin produktoffensiv och öppnar nu för beställning av den efterlängtade eldrivna SUV:en CUPRA Tavascan. En modell som förenar slående sportig design med elektrifiering och kraftfull prestanda och tar utmanarmärket in i en ny era. CUPRA Tavascan förkroppsligar märkets elektrifierade vision men förblir trogen konceptbilen från Frankfurtmässan 2019.

Inför lanseringen av Tavascan har Wayne Griffiths, VD för CUPRA uttalat: "Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Idag lanseras många förnuftiga elbilar på marknaden, men det är inte vad CUPRA handlar om. 2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen. Med CUPRA Tavascan ville vi visa världen att den inte bara är en elbil som följer förändringen, utan är en elbil som skapar den. Då var det kanske bara en dröm. Men med lanseringen av CUPRA Tavascan blir vår dröm verklighet.”

CUPRA Sverige spår en lysande framtid för Tavascan och är övertygade om att den blir en storfavorit hos den svenska tjänstebilsföraren:

"Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda den svenska marknaden CUPRA Tavascan. En modell som passar in perfekt och är vad den svenska kunden efterfrågar idag," säger Per Brinkenberg, chef CUPRA Sverige. ”Vi tror att detta kommer bli en av de mest populära tjänstebilarna i Sverige de närmaste åren.

Sportig attraktiv design kombinerat med kraftfull prestanda, hög säkerhet och fokus på digitalisering
CUPRA Tavascan är märkets första eldrivna SUV och företagets andra elbil efter CUPRA Born. Modellen har fått märkets nya uttrycksfulla och progressiva designspråk. VZ-versionen erbjuder fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och levererar en effekt på 340 hk (250 kW). Den nya elbilen erbjuder en unik körupplevelse med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC och progressiv styrning.

CUPRA Tavascan erbjuder en rad avancerade förarassistanssystem, bland annat nya Connected Travel Assist och Head-up-Display med AR. Digitalisering är i fokus hos CUPRA Tavascan, som utrustats med en infotainmentdisplay på hela 15" som standard, ett nytt HMI, display- och manövreringskoncept, trådlös Full-Link samt ett avancerat ljudsystem med 12 högtalare från Sennheiser.

Priser som presenterats inför beställningsstart:

  • CUPRA Tavascan (286 hk/210 kW) från 564.900 kr
  • CUPRA Tavascan VZ (340 hk/250kW) från 654.900 kr

De första leveranserna beräknas till efter sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

Upplev nya CUPRA Tavascan i Almedalen13.6.2024 12:50:09 CEST | Pressmeddelande

Stockholm 2024-06-13 CUPRA bygger bilar för de som älskar att köra och under årets Almedalsvecka finns märket på plats med sin nya elbil CUPRA Tavascan för att delta i de viktiga diskussionerna kring omställningen till en utsläppsfri mobilitet. – Att få ta CUPRA Tavascan till Almedalen och möta beslutsfattare och påverkare är en viktig del i vår strävan att visa även på möjligheterna som omställningen till el för med sig för oss i bilindustrin. Vår mission är att få fler att köra utsläppsfritt men utan att för den skull behöva ge avkall på varken körupplevelse eller känslan av frihet som bilen ger, säger Per Brinkenberg, märkeschef för CUPRA i Sverige. Med helelektriska CUPRA Tavascan breddas CUPRAs modellprogram ytterligare. SUV:en har en räckvidd på upp till 565 km och erbjuder upp till 340 hk och fyrhjulsdrift. Designen är progressiv och inspirerande både exteriört och interiört samtidigt som funktion och flexibilitet prioriteras. Modellen börjar att levereras i september 2024 och ä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye