Svea Solar

Pressinbjudan: solparken som gör Böda Sand självförsörjande

Dela

Den 8 augusti bjuder Svea Solar och Böda Sand in till en familjevänlig invigning av solparken på Böda Sand. Produktionen från solparken innebär att Sveriges största campinganläggning blir självförsörjande på årsbasis. 

Exempelbild från en solpark i Sjöbo
Exempelbild från en solpark i Sjöbo Svea Solar

Solparken intill Böda Sands camping började byggas under hösten 2023 och står nu klar att invigas. Den kommer generera drygt 2,3 GWh per år, likvärdigt med årsförbrukningen för 500 villor. Solparken gör Böda Sand självförsörjande på el sett till årsbasis och väntas bidra till väsentligt längre elkostnader. 

På plats kommer ledande representanter från Svea Solar och Böda Sand hålla invigningstal och även politiker bjuds in att delta. Rundvandring i solparken erbjuds och möjlighet att bättre förstå hur solenergi fungerar.

Vi välkomnar politiker, media, näringslivet, privatpersoner, campinggäster och kollegor för att fira ett historiskt steg i energiomställningen på Öland.

Invigningen äger rum den 8 augusti kl. 13.30 vid Bödasandsallén 11 i Löttorp.

Anmälan görs i förväg till Jonathan Hasse, jonathan.hasse@sveasolar.com, OSA innan den 6 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Om Svea Solar

Svea Solar är ett av Europas ledande solenergibolag som driver omställningen till förnybar energi. Vi erbjuder helhetslösningar med solceller och lagrings- och laddningslösningar för hem, företag och solparker. Våra tjänster omfattar energioptimering och stödtjänster för att maximera solens potential och samtidigt säkerställa ett elnät i balans. Sedan 2014 har Svea Solar gjort över 50 000 installationer i sju europeiska marknader med målet att helt ersätta fossila bränslen med förnybar energi.

Om Böda Sand

Böda Sand är, med sina 1350 campingplatser och 125 stugor, Sveriges största campinganläggning. Böda Sand är belägen längs med en millång, kritvit sandstrand och är en komplett by med badland, sportcamp, youthcamp, restauranger, after beach, bageri, ICA butik, frisör, kiosk, deli och pizzeria. På anläggningen ligger ävenBöda Sand GK – en 9 håls fullängds bana.

Följ Svea Solar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Solar

Dubbel matproduktion med Sveriges största agrivoltaiska park - kombinerar jordbruk med solenergiproduktion för inomhusodling18.6.2024 08:01:00 CEST | Pressmeddelande

Europas största inomhusodling Ljusgårda, har ingått ett energiköpsavtal, PPA-avtal, med balansansvarig aktör Energi Försäljning Sverige AB och Sveriges ledande solenergibolag Svea Solar. Solparken som Svea Solar byggt tillsammans med Ekoväx är Sveriges största agrivoltaiska park på 13 hektar och kombinerar klassiskt jordbruk med solenergiproduktion. Nu står det klart att Ljusgårda köper elen från solparken, en produktion som väntas bli uppemot 8 GWh per år, vilket mer än väl täcker Ljusgårdas energibehov för att producera en årlig volym av 520 ton sallad. Samtidigt fortsätter marken under panelerna att brukas av Ekoväx för att bland annat producera raps, vall och vete.

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera Europas energiomställning – välkomnar en ny VD8.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svea Solar tar nästa steg för att accelerera energiomställningen i Europa med VD och medgrundare Erik Martinson i en ny roll som Chief Innovation Officer. I takt med att marknaden förändras och efterfrågan för nya tjänster introduceras går Svea Solar igenom en transformation från ett installationsföretag till ett serviceföretag. För att driva denna förändring och ytterligare befästa solenergins roll i Europa går Erik in som Chief Innovation Officer och välkomnar Mattias Ringqvist som ny VD.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye