Svenska Cykelförbundet

Jakob Söderqvist och Lisa Nordén vann SM i tempo efter två rysare

Dela

Jakob Söderqvist har haft en fantastisk fin säsong i Lidl-Trek, inte minst i tempo. Schweizproffset Tobias Ludvigsson bjöd upp till kamp hela vägen Västerlösa utanför Linköping i en härlig kamp i skiftande väder, men OS-uttagne Söderqvist stod som segrare. Triathlonikonen Lisa Nordén segrade i damelit efter en sekundfajt mot Ebba Grankvist.

Herrklassen blev extra spännande då det var något fel med Jakob Söderqvists chip plus att Jacob Ahlsson, som bara kör tempo och hade detta SM som årets enda stora mål, kan göra monsteravslutningar på hemvägen.

”Jättekul ju, att det är så jämnt. Jag hade en superbra dag och visste verkligen att jag gjorde ett av mina bästa tempolopp i karriären. Det var ju skiftande väder och några tajta kurvor som jag lämnade lite mera marginal än vanligt i men annars var det riktigt bra. Sedan var det något problem med mitt chip så jag visste ju inga som helst tider längs vägen”, säger en leende Jakob Söderqvist efteråt.

Segrare i lagtävlingen denna gång var Södertälje CK som har många starka unga cyklister. Viktor Lychou högst placerad denna gång.

Lisa Nordén som inte har setts på stora cykeltävlingar utan är ett stort namn på Ironmandistansen i triathlon, en sport där det ju var dött lopp om OS-guldet 2012, gjorde en mycket intressant start i damelit. Och Lisa tog ytterligare ett SM-guld i tempo efter en sekundkamp mot den så åkstarka Ebba Grankvist.

SM tempo herrelit:

  1. Jakob Söderqvist, Sundsvallscyklisterna, 36:18,24
  2. Tobias Ludvigsson, IKHP, +08,60
  3. Jacob Ahlsson, Motala AIF CK, +1:16,12


SM tempo damelit:

  1. Lisa Nordén, Bauhaus SK, 42:11,38
  2. Ebba Grankvist, Falu CK, +01,03
  3. Stina Kagevi, Södertälje CK, +15,09

Text och foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering)

Bilder

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Åkstarke Jonathan Ahlsson och superspurtaren Matilda Frantzich segrade i SM-veckans kortdistans28.6.2024 19:00:36 CEST | Pressmeddelande

Det var två SM-guld under fredagens program i SM-veckan sommar i Västerås gick till på vitt skilda sätt. För örebroaren Jonathan Ahlsson, som kör för Motala, var det tidig utbrytning och så solokörning mot segern. Matilda Frantzich är helt enkelt en av lndets vassaste spurtare. Sämst silver i fyra av de fem senaste klungspurterna i SM-tävlingar för Malmötjejen!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye