Vision

Nytt förslag till fackförbundet Visions förbundsstyrelse

Dela

Idag presenterar Visions valutskott förslaget till nytt presidium och ny förbundsstyrelse för fackförbundet Vision. – Det är ett modigt och väl genomarbetat förslag, säger Lotta Dahl, sammankallande i valutskottet.

Förbundsordförande Veronica Magnusson BILD: Vision
Förbundsordförande Veronica Magnusson BILD: Vision

Veronica Magnusson föreslås fortsätta som förbundsordförande. Till presidiet som vice ordförande föreslås nuvarande andra vice ordförande Dalia Eid (Nyköping) och Sonia Koppen (Göteborg) föreslås som andra vice ordförande, för närvarande förbundsstyrelseledamot.

– Det är "nyp mig i armen"-känslan på att få leda Vision tillsammans med föreslagen förbundsstyrelse. Det finns så mycket framåtanda och handlingskraft. Är oerhört imponerad av all kunskap och facklig omtanke som finns både i dagens förbundsstyrelse och i det förslag som nu presenteras, säger Veronica Magnusson.

Till förbundsstyrelseledamöter föreslås:

  • Camilla Berlin, Linköping (nyval)
  • Genc Beqiri, Åkarp (omval)
  • Emma Bernhult, Örebro (omval)
  • Anton Ehrlin, Göteborg (omval)
  • Mariela Ferré Hofman, Kävlinge (omval)
  • Frida Jakobsson, Lycksele (nyval)
  • Jens Lagnestam, Vreta kloster (omval)
  • Nora Stensvik, Borlänge (nyval)
  • Thomas Witting, Järna (nyval)

– Vi känner oss både glada och stolta över vårt förslag. Det är ett modigt och väl genomarbetat förslag som följer Visions inriktningsmål mot ett enkelt, nära och framåt förbund, säger Lotta Dahl som är sammankallande för Visions valutskott.

Fackförbundet Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata bolag eller kyrkan. Förbundet har ca 212 000 medlemmar. Visions kongress som hålls i Västerås den 3-5 oktober 2024 är Visions högst beslutande organ.

Läs mer om centrala valutskottets förslag till ny förbundsstyrelse och revisorer för Vision här: 

Nominerade till förbundsstyrelsen (vision.se)

För ytterligare kommentarer, ring presschef Caroline Cederquist, telefon 076 – 130 89 97.

Kontakter

Bilder

Förbundsordförande Veronica Magnusson BILD: Vision
Förbundsordförande Veronica Magnusson BILD: Vision
Ladda ned bild

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 212 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye