IKEA

IKEA öppnar ny butik i Mall of Scandinavia

Dela

IKEA Sverige fortsätter att investera i Stockholm och tar nu nästa steg i expansionen genom att öppna en butik i Sveriges största köpcentrum, Westfield Mall of Scandinavia. Genom fortsatta investeringar vill IKEA, med hjälp av nya butiksformat, komma närmare fler stockholmare.

Ingången till ett IKEA-varuhus med IKEA-logotypen över ingången.

IKEA har en lång historia i Stockholm. Mycket har förändrats sedan IKEA Sverige öppnade varuhuset i Kungens Kurva 1965, men en sak förblir densamma: hemmets betydelse. Och nu som då lyssnar vi på stockholmarnas behov och drömmar, allt som en del av vår vision att skapa en bättre vardag för de många människorna.

IKEA Sverige utforskar nya format

Under de senaste åren har vi öppnat och utforskat flera nya format, som IKEA City i Gallerian och andra mindre format för planering och beställning av kök och förvaringslösningar. IKEA Sverige har som ambition att komma närmare befintliga och nya kunder och att öppna en butik i Westfield Mall of Scandinavia är nästa stora steg i vår Stockholmsresa.

– Vi vet att kunder idag vill möta oss på fler och nya sätt. Det är en resa vi nu gör i Stockholm med att utforska nya format för att möta nya och befintliga kunder. Det första stora steget var när vi öppnade IKEA City Gallerian sommaren 2022, sedan dess har vi investerat i att utveckla befintliga varuhus i Stockholm och nu tar vi nästa stora steg i Mall of Scandinavia, säger Emily Birkin, landschef för IKEA Sverige. 

En%20kvinna%20med%20svarta%20kl%E4der%20st%E5r%20i%20en%20varuhusmilj%F6.%20Hon%20lutar%20sig%20mot%20mot%20en%20vit%20hylla.
Emily Birkin, landschef för IKEA Sverige.

Den första butiken i sitt slag i Sverige

Butiken i Westfield Mall of Scandinavia blir den första i sitt slag i Sverige och kommer att ha en yta på cirka 2500 kvadratmeter. Butiken ska erbjuda mycket av det som finns i ett traditionellt IKEA varuhus men i en mindre skala anpassat till ett köpcentrum. Det kommer att finnas mängder av heminredningsprodukter att köpa med sig hem och hela sortimentet kan beställas till butiken eller med hemleverans. Dessutom kommer det att finnas inspiration, heminredningsexperter som kan hjälpa till med planering och en möjlighet att köpa mat för att få den unika känslan av ett besök på IKEA. 

Stockholm är och kommer fortsatt att vara en viktig plats för IKEA Sverige och under de kommande åren kommer IKEA att fortsätta utveckla format och mötesplatser här.

– Vi ser en stor potential i Stockholm och med denna investering en möjlighet att komma närmare fler av stockholmarna, säger Emily Birkin. Genom att bygga en långsiktig relation, nära stockholmarnas vardag kan vi bli en ännu större del av samhället och människors liv hemma. 

Butiken i Westfield Mall of Scandinavia beräknas öppna i början av 2025.

Fakta om IKEA i Westfield Mall of Scandinavia

  • Butiken blir cirka 2500 kvadratmeter stor och det att finnas många heminredningsprodukter som kunderna kan köpa med sig direkt samt en rad tjänster för hemleverans eller beställning till butiken.

Fakta om IKEA i Stockholm 

  • IKEA öppnade sitt första varuhus i Stockholm 1965 i Kungens Kurva. Byggnaden har blivit ett landmärke. År 1993 öppnade varuhuset i Barkarby. Under de senaste åren har stora investeringar gjorts för att bygga om dessa båda varuhus.  
  • 2021 öppnade IKEA Planera och beställ i Bromma Blocks och i Sickla Köpkvarter. Två mindre enheter där kunder kan planera och beställa till exempel kök och förvaringslösningar. Dessa stängdes i maj 2024 för att möjliggöra nästa steg för expansionen i Stockholm.
  • 2022 öppnade IKEA dörrarna till sitt 8000 kvadratmeter stora varuhus i Gallerian. Den nyaste enheten är IKEA Planera och beställ i Täby Centrum som öppnade 2023.
  • I början på 2025 öppnar en ny 2500 kvadratmeter stor butik i Westfield Mall of Scandinavia. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ingången till ett IKEA-varuhus med IKEA-logotypen över ingången.
Bild från IKEA City Gallerian i Stockholm.
Ladda ned bild
En kvinna med svarta kläder står i en varuhusmiljö. Hon lutar sig mot mot en vit hylla.
Emily Birkin, landschef för IKEA Sverige.
Ladda ned bild
En skylt med en blågul IKEA-logotyp hänger i ett skyltfönster.
Bild från IKEA City Gallerian i Stockholm.
Ladda ned bild
På andra sidan en glasruta syns ett IKEA-varuhus där kunder går runt och handlar.
Bild från IKEA City Gallerian i Stockholm.
Ladda ned bild

Om oss

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 163 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och artisten Janelle Monáe samarbetar för att belysa lekens betydelse11.6.2024 13:20:56 CEST | Pressmeddelande

Idag, på den av FN utsedda första årliga internationella lekdagen, lanserar IKEA sin senaste IKEA Play Report – en undersökning som tittar på lekens roll i förhållande till barns välbefinnande. För att understryka de viktiga budskapen i rapporten har IKEA tillsammans med barn skapat och regisserat en film där den globala artisten, skådespelerskan och inspiratören Janelle Monáe har lånat ut sin starka röst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye