Kalmar Öland Airport

Ny parkeringslösning på Kalmar Öland Airport

Dela

Den 1 juli tas bommarna till alla parkeringsytor på flygplatsen i Kalmar bort och man övergår till ett app- och smsbaserat parkeringssystem. 

Parkeringsplats med bilar utanför flygplatsens terminalbyggnad
Parkering A utanför terminalen Kalmar Öland Airport

I månadsskiftet juni/juli byter Kalmar Öland Airport parkeringssystem. Därmed försvinner bommar, biljetter och betalautomater på alla flygplatsens parkeringar. Den nya parkeringslösningen blir appbaserad, men det kommer också gå att betala för parkeringen via sms. Det finns flera skäl till bytet av system. De främsta anledningarna är att förenkla för kunden samt att skapa ett bättre flöde för in- och utfart vid hög belastning. Den parkeringsapplikation som kommer användas är Mobill Parkering, som även nyttjas av Kalmar kommun och därför är bekant hos många av kunderna. Fler parkeringsappar kan komma att adderas framåt. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Parkeringsplats med bilar utanför flygplatsens terminalbyggnad
Parkering A utanför terminalen
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye