PR Direkt

Badbalja Bäst i Test – Bästa badbaljan 2024

Dela

Bäst i Testen har utsett den bästa badbaljan efter att ha testat olika modeller. Testvinnaren är Beemoo CARE Assist Hopfällbar Badbalja. Denna badbalja imponerar med sin praktiska hopfällbara design, stabilitet, och enkelhet att tömma. Flera tillbehör som kan köpas till, såsom en badkudde och en sköljkanna, bidrar ytterligare till dess användarvänlighet.

Badbalja bäst i test

Bäst i Testen har utsett den bästa badbaljan efter att ha testat olika modeller. Testvinnaren är Beemoo CARE Assist Hopfällbar Badbalja. Denna badbalja imponerar med sin praktiska hopfällbara design, stabilitet, och enkelhet att tömma. Flera tillbehör som kan köpas till, såsom en badkudde och en sköljkanna, bidrar ytterligare till dess användarvänlighet.

Badbalja bäst i test 2024 – Bäst i Testens lista

Bäst i Testen har genomfört ett omfattande test av badbaljor för att hitta de bästa produkterna på marknaden. Testet omfattade flera populära märken och modeller, och man har noggrant utvärderat varje badbalja utifrån kriterier som funktionalitet, användarvänlighet och förvaringsmöjligheter. Resultaten av testet har lett till att Beemoo CARE Assist Hopfällbar Badbalja utsågs till vinnare, med Twistshake Badbalja och Stokke Flexi Bath som starka utmanare.

Beemoo CARE Assist hopfällbar badbalja

Beemoo CARE Assist hopfällbar badbalja har blivit utvald till bäst i test badbalja i år. Denna badbalja är designad med både praktiska och estetiska aspekter i åtanke. Hopfällbarheten gör att den enkelt kan förvaras utan att ta upp mycket plats. Badbaljan har en propp för enkel tömning och en stabil konstruktion som står stadigt även när den är fylld med vatten. Föräldrar uppskattar särskilt badbaljans lagom stora storlek, vilket gör den lämplig för både nyfödda och äldre bebisar.

Fördelar:

 • Enkel förvaring
 • Stabil design
 • Praktisk propp

Nackdelar:

 • Lite ranglig ihopfälld
 • Svår att tömma helt

Fäste för duschmunstycke

En unik funktion hos Beemoo CARE Assist är dess fäste för duschmunstycket, vilket underlättar både påfyllning och duschning av barnet. Antiglid-mönstret i botten bidrar till säkerheten under badet. Vid tömning kan den sista centimetern vatten behöva vändas ut, vilket kan upplevas som mindre praktiskt. Trots detta framstår Beemoo CARE Assist som en topp produkt på grund av sin användarvänlighet och genomtänkta design. Att badbaljan blir platt när den fälls ihop gör den till ett smart val för den moderna familjen.

Tekniska specifikationer:

 • Material: Uppgift saknas
 • Mått: 78 x 49 x 20 cm
 • Volym: Uppgift saknas
 • Hopfällbar: Ja, mäter 78 x 49 x 10 cm ihopfälld
 • Propp för tömning: Ja

Läs mer om produkten

Twistshake badbalja

Twistshake badbalja har utsetts till bästa premiumval av Bäst i Testen i år. Denna moderna och funktionella badbalja erbjuder en gedigen konstruktion som står stadigt på golvet. Benen låser sig i uppfällt läge, vilket ger extra stabilitet under badet. Badbaljan är även hopfällbar och blir endast 10 cm hög i ihopfällt läge, vilket gör den enkel att förvara i små utrymmen. Proppen för tömning är praktiskt fäst i baljan och tömningen sker nästan helt utan kvarvarande vatten.

Fördelar:

 • Stadig konstruktion
 • Utmärkt tömning
 • Smarta tillbehör

Nackdelar:

 • Tröga lås på benen
 • Tråkig design

Stilren och funktionell

Twistshake badbalja kännetecknas av sin stilrena design som smälter väl in i moderna badrum. Den medföljande badkudden erbjuder extra stöd för nyfödda och kan enkelt hängas upp på tork efter användning. Badbaljan kan även kompletteras med ett badstativ för att höja den till en mer bekväm arbetshöjd. Trots att benen kan vara lite tröga att vika in och ut, uppskattas badbaljan för sin användarvänlighet och hållbarhet, vilket gör den till en topp produkt.

Tekniska specifikationer:

 • Material: PP-plast och TPE-gummi
 • Mått: 79,5 x 47,5 x 22 cm
 • Volym: 30 liter
 • Hopfällbar: Ja, mäter 79,5 x 47,5 x 10 cm ihopfälld
 • Propp för tömning: Ja

Läs mer om produkten

Stokke Flexi Bath

Stokke Flexi Bath ses som en pålitlig och funktionell badbalja. Denna badbalja har en kompakt design och lång användningstid. Med måtten 66 x 35 x 24 cm erbjuder den gott om utrymme för barnet och kan användas upp till minst 4–5 års ålder. Flexi Bath är tillverkad av PP och TPE, vilket gör den både hållbar och flexibel. Badbaljan är utrustad med en propp för enkel tömning och kan fällas ihop till en tjocklek av endast 5 cm, vilket gör den mycket lätt att förvara.

Fördelar:

 • Kompakt ihopfälld
 • Lång användningstid
 • Stabil konstruktion

Nackdelar:

 • Lös propp
 • Smal design

Praktisk och rymlig

Flexi Bath från Stokke erbjuder en lösning för både små och större barn. Den högkvalitativa konstruktionen gör att badbaljan håller sig stabil under användning. En viktig funktion är den lösa proppen, som även fungerar som en subtil värmeindikator. Denna propp hjälper föräldrar att hålla koll på vattentemperaturen, men den ska inte användas som en termometer. Badbaljans höga kanter gör att den rymmer mycket vatten, vilket bidrar till en bekväm badupplevelse för barnet.

Tekniska specifikationer:

 • Material: PP + TPE
 • Mått: 66 x 35 x 24 cm
 • Volym: 39 liter
 • Hopfällbar: Ja, mäter 63 x 24 x 5 cm hopfälld
 • Propp för tömning: Ja

Läs mer om produkten

Köpguide – Så väljer man badbalja

När man ska välja badbalja till bebisen, bör man tänka på flera viktiga saker. Kvalitet, prisvärdhet och användningsområde är avgörande egenskaper att känna till om man vill göra ett bra köp. Denna köpguide vill hjälpa föräldrar att undersöka alternativen och hitta den bästa badbaljan för sina behov.

Kvalitet och säkerhet

Kvaliteten på badbaljan spelar en viktig roll för dess långvarighet och säkerhet. Materialen som används bör vara fria från skadliga kemikalier och erbjuda en robust konstruktion. Det är viktigt att välja badbalja som är stabil och har antiglid i botten för att förhindra att barnet glider. Säkerhetsfunktioner som en ordentlig propp för tömning och stadiga ben är också väsentliga. En högkvalitativ badbalja håller längre och skapar också en trygg miljö för badstunderna.

Prisvärdhet

Prisvärdhet handlar om att få mest möjliga värde för pengarna. När man jämför badbaljor bör man ta hänsyn till både pris och de funktioner som erbjuds. Det är ofta bättre att investera lite mer i en badbalja som erbjuder fler användbara funktioner och en längre användningstid. Genom att tänka långsiktigt och överväga barnets behov under de första åren, kan en något dyrare badbalja faktiskt visa sig vara mer kostnadseffektiv.

Användningsområde och funktionalitet

Användningsområdet för badbaljan bör passa familjens behov och livsstil. Om man har begränsat med förvaringsutrymme, kan en hopfällbar badbalja vara ett utmärkt val. Dessa modeller är enkla att stuva undan och tar minimal plats. För familjer som reser ofta, kan en lätt och portabel badbalja vara fördelaktig. Funktionaliteten hos badbaljan, såsom inbyggda stöd för nyfödda och extra tillbehör som badkuddar, kan göra badandet både enklare och mer bekvämt.

Ergonomi 

Ergonomisk design är en annan aspekt att överväga. En bra badbalja bör vara bekväm både för barnet och föräldern. Höga kanter som förhindrar vattenstänk och en form som tillåter att barnet sitter bekvämt är bra egenskaper. 

Genom att utvärdera kriterierna i de här köptipsen och överväga vilka behov som är viktigast, blir det lättare att välja badbalja. Det kommer att bidra till säkra och glädjefyllda badstunder och ge sinnesro i vetskapen om att barnet badar i en trygg och kvalitativ produkt.

Frågor och svar om badbaljor

När en badbalja ska köpas till bebisen kan det finnas många frågor och funderingar kring vilken modell som är bäst och vilka funktioner som är viktigast. För att underlätta valet har några vanliga frågor om badbaljor och deras användning sammanställts här. Dessa frågor och svar ger vägledning och klarhet för att man lättare ska kunna välja badbalja och vara säker på en trygg och bekväm badstund för sitt barn.

Hur väljer man rätt storlek på badbaljan?

När man ska välja badbalja är det viktigt att tänka på barnets ålder och storlek. En större badbalja kan användas under en längre tid medan en mindre balja kan vara mer praktisk för nyfödda. Man bör också överväga om badbaljan har justerbara funktioner eller tillbehör, såsom en insats för nyfödda, som kan förlänga användningstiden.

Är hopfällbara badbaljor säkra att använda?

Hopfällbara badbaljor har blivit mycket populära på grund av deras praktiska förvaring. Dessa baljor är generellt säkra att använda, förutsatt att de har en robust konstruktion och stadiga lås som håller baljan stabil under användning. Man bör alltid kontrollera att badbaljan står stadigt och att inga delar är lösa innan badet påbörjas.

Vilka material är bäst för badbaljor?

Badbaljor tillverkas ofta av plastmaterial som PP (polypropen) och TPE (termoplastiska elastomer). Dessa material är hållbara, lätta att rengöra och fria från skadliga kemikalier. Det är viktigt att välja en badbalja som är tillverkad av högkvalitativa material för att säkerställa både barnets säkerhet och produktens långvarighet.

Behöver man några tillbehör till badbaljan?

Tillbehör som badkuddar och stöd för nyfödda kan underlätta badstunderna och göra dem bekvämare för både barnet och föräldern. Badkuddar ger extra stöd till nyfödda och kan bidra till att barnet känner sig tryggare i vattnet. Andra praktiska tillbehör kan inkludera sköljkannor och hyllor för att ha tvål och schampo nära till hands.

Hur rengörs en badbalja på bästa sätt?

För att hålla badbaljan ren och hygienisk, bör den sköljas ur och torkas efter varje användning. Det är bra att använda milda rengöringsmedel och en mjuk trasa för att undvika repor. Man bör också kontrollera att inga rester av tvål eller schampo finns kvar då dessa kan göra baljan hal och osäker för nästa badstund.

Kontakter

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye