Apollo

Apollo lanserar ny destination från Skellefteå Airport

Dela

Apollo har genom åren utökat både avgångar och destinationer från Skellefteå, och sommaren 2025 lanserar resarrangören en ny direktlinje till Karpathos. Skellefteå Airport blir en av få regionala flygplatser i Sverige som kan erbjuda resor till den grekiska ön och därmed även unik i norra Sverige.

Under 2023 startade Apollo sina första resor till det grekiska fastlandet Epirus direkt från Skellefteå Airport. Utfallet blev en fullständig succé och nu har resarrangören beslutat att utöka utbudet med ett nytt grekiskt resmål: ön Karpathos.

- Vi är så glada att Apollo fortsätter att utveckla charterutbudet från Skellefteå. Regionen Epirus på det grekiska fastlandet med Parga, Sivota och ön Lefkas är mycket omtyckta resmål och att dessutom kunna erbjuda en ny unik destination till norrländska resenärer är mycket glädjande. Karpathos erbjuder en vacker natur, god mat och magiska stränder så vi är lyckliga över att kunna erbjuda detta fina resmål från Skellefteå, säger Skellefteå Airports Vd Robert Lindberg.

Skellefteå Airport blir en av få bland de regionala flygplatserna i Sverige att kunna erbjuda charterresor till Karpathos, och även unik i norra Sverige.

En genuin del av Grekland

Karpathos ligger mellan Kreta och Rhodos och är känt för sitt vackra, kuperade landskap, genuina grekiska atmosfär, underbara stränder och kristallklara hav. Att Karpathos har en lång och spännande historia gör att det också finns många sevärdheter.

- När befolkningen växer ökar också behovet av semesterresor och därför är vi glada att kunna erbjuda Karpathos från ännu en regional flygplats. Karpathos breddar vårt utbud och kommer säkerligen bli en mycket populär destination från norra Sverige, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Till samtliga resmål kommer Apollo även att erbjuda sitt seniorkoncept Apollo Silver som riktar sig till resenärer +55 år och som innebär anpassade resor med hög valfrihet och kvalitet.


Praktisk information

Resorna till Epirus; Lefkas, Parga och Sivota kommer att starta den 5 maj 2025 och pågå till och med den 9 juni 2025. 
Resorna till Karpathos kommer att starta den 14 augusti 2025 och pågå till och med den 25 september 2025.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye