Säkerhetspolisen

Samverkan i fokus under Almedalen

Dela

Almedalsveckan ska vara en trygg och öppen mötesplats som bidrar till att de demokratiska samtalen kan genomföras. Därför sker ett nära samarbete mellan Region Gotland, Polismyndigheten och Säkerhetspolisen.

Under de år Almedalsveckan har genomförts, har omvärlden förändrats och likaså arbetet med säkerhet och beredskap. På senare år har säkerhetsfrågorna kring stora evenemang fått ökad uppmärksamhet, mycket med tanke på den generella hotbilden mot offentliga evenemang globalt men också utifrån att Sverige befinner sig i ett försämrat säkerhetsläge med ett högt terrorhot.

Inför och under Almedalsveckan bedömer Säkerhetspolisen bland annat hotbilden i stort samt ansvarar för personskyddet för de skyddspersoner som deltar. Säkerhetspolisens uppdrag är att förebygga och förhindra dessa hot och att säkerställa att skyddspersoner kan delta under trygga och säkra former. Samverkan med Polismyndigheten och arrangören Region Gotland är en viktig del i det arbetet.

­­Terrorhotnivån i Sverige är hög och Säkerhetspolisen hanterar löpande information om hot som riktas mot Sverige. Säkerhetspolisens hotbedömning för Almedalen ligger inom ramen för det förväntade med ett underrättelsehot från främmande makt och där Säkerhetspolisen kan konstatera att det är en utmaning att förhindra att något kan inträffa vid stora öppna evenemang med många besökare och deltagare.

Region Gotlands pressmeddelande

Presstjänsten

Du som är journalist kan kontakta Säkerhetspolisens presstalespersoner.

Du når oss på telefon: 010-568 79 00 (på kvällar och helger går samtalen via växeln som sätter dig i kontakt med pressjouren)

E-post: press@sakerhetspolisen.se

Följ Säkerhetspolisen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetspolisen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye