Vänsterpartiet Skåne

Fel att dra in stödet till Ibn Rushd södra Sverige

Dela

Under gårdagens möte med kulturnämnden i Region Skåne beslutade man att dra in det regionala stödet till studieförbundet Ibn Rushd södra Sverige. Beslutet grundade sig på en revisionsrapport genomförd av Ernst & Young. ”Det finns ingen bevisning för att Ibn Rushd använt något material som strider mot regionens grundläggande villkor”, säger Ingrid Mattiasson Saarinen, Vänsterpartiets representant i nämnden.

- Ernst & Young säger att de inte har några belägg för att Ibn Rushd har använt material som strider mot Region Skånes demokratiuppdrag. Däremot kunde utredarna inte bedöma allt material. Därför tyckte vi tillsammans med resten av oppositionen att en fortsatt utredning behövs, inte att medlen ska stoppas.

Trots att alltså ingen bevisning finns för att Ibn Rushd använt något material som strider med regionens grundläggande villkor, väljer styret med L, M, KD & SD att strunta i fortsatt utredning, inte bevilja Ibn Rushd något stöd för 2024 och att de vill låta jurister undersöka om det går att kräva tillbaka stöden för 2021 och 2023. 

- Det är högst oroväckande när rättssäkerheten sätts ur spel och hellre fälla än fria tycks gälla, avslutar Ingrid Mattiasson Saarinen.

Nyckelord

Kontakter

Ingrid Mattiasson SaarinenRepresentant i sjukhusstyrelse Helsingborg och kulturnämnden

Tel:0738-545822

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden! Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye