Stiftelsen Skansen

Trädplanteringsceremoni på Skansen

Dela

I år står Sverige värd för IUFRO World Congress, ett av världens största globala skogsrelaterade evenemang som hålls vart femte år. Årets kongress äger rum den 23-29 juni i Stockholm. Kongressen kommer att inledas med en trädplanteringsceremoni på Skansen nu på söndag. Det är en uppskattad tradition inom IUFRO som symboliserar motståndskraft och den bestående kopplingen mellan generationer och kontinenter. Detta evenemang är även ett sätt för värdländerna att visa upp sin regionala kultur och traditioner relaterade till skog och träd.

Orsakullen på Skansen
Orsakullen på Skansen Jonathan Lundkvist

Ceremonin kommer att hållas på Skansen, där två ekar och två tallar högtidligt kommer att planteras på toppen av Orsakullen. Detta symboliserar skogskulturen i norra Europa. Evenemanget kommer att innehålla ett framträdande av kören "Allmänna sången" och tal från dignitärer från Stockholms stad, IUFRO och värdlandet Sverige. Ceremonin kommer att sammanfalla med Skansens traditionella midsommarfirande, med dans och underhållning som inbjuder alla kongressens gäster att fördjupa sig i denna älskade svenska tradition.

"Vi är stolta över att vara värd för detta historiska evenemang. Det framhäver inte bara vikten av våra skogar utan stärker också bandet mellan olika kulturer och samhällen," säger Yvonne Nordlind CMO på Skansen.

Senast Sverige stod värd för IUFRO-kongressen var 1929 och även då planterades ett träd på Djurgården. Idag har denna kongress utvecklats till ett globalt evenemang med mer än 4 200 delegater och intressenter från över 110 länder, främst från det vetenskapliga samfundet, samt från regeringar, företag och icke-statliga organisationer. Kongressen har en mångsidig representation vad gäller kön, socioekonomisk bakgrund, utbildning, etnicitet och tvärsektoriella vetenskapliga fält.

Fredrik Ingemarson, ordförande för organisationskommittén, uttrycker sin entusiasm: "Vi applåderar Skansen för deras orubbliga engagemang för skogar. Denna trädplanteringsceremoni firar inte bara vårt rika skogsarv utan banar också vägen för framtida generationer att uppskatta och skydda vår naturliga miljö. Skansen är den perfekta platsen för denna ceremoni."

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu blir det jazz på Skansen igen!4.7.2024 09:32:49 CEST | Pressmeddelande

Skansen presenterar med stolthet årets upplaga av "Jazz på Skansen". Under fem kvällar, 17, 24 och 31 juli samt 14 och 21 augusti, kommer Sollidenscenen att fyllas av jazztoner från några av världens främsta artister. Jazzen leds av den uppskattade trombonisten och sångaren Nils Landgren, som med sin charm och kunnighet guidar publiken genom kvällarna. Vid sin sida har han den internationellt renommerade basisten, tillika husbandets kapellmästare, Hans Backenroth.

Drop in-bröllop på Skansen – En magisk sommardag för kärleken14.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skansen bjuder in till årets mest efterlängtade händelse för kärlekspar – det årliga drop in-bröllopet! Den 15 juni är dagen då par kan säga "ja" till varandra på en av Stockholms vackraste platser, helt spontant eller genom att boka plats och tid i förväg. Dagen erbjuder mängder av aktiviteter, erbjudanden och kärleksfull stämning för alla som besöker Skansen denna dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye