Socialdemokraterna i Skåne

Alla partier i Malmös kommunfullmäktige ställer sig bakom Socialdemokraternas initiativ om avsiktsförklaring rörande partistöd

Dela

Lokalt partistöd ska inte finansiera vilseledande information, desinformation eller spridning av hot och hat mot enskilda eller grupper i samhället. Nu ställer sig samtliga partier i Malmös kommunfullmäktige bakom Socialdemokraternas initiativ om en frivillig avsiktsförklaring.

Björn Gudmundsson, gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige.
Björn Gudmundsson, gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige.

Enligt kommunallagen ska det lokala partistödet användas för att stärka partier i den lokala demokratin. Malmöborna har rätt till politiska partier och representanter som deltar i politiska kontexter med tydliga avsändare, korrekt information och god ton.

Vilseledande information, desinformation, hot och hat fördärvar det offentliga samtalet och medverkar till polarisering och förvärrad ton i samtalet. Socialdemokraternas initiativ ska motverka detta.

Samtliga partier i fullmäktige har varit närvarande vid gruppledarmöte angående avsiktsförklaringen och med mindre justeringar har alla partier ställt sig bakom initiativet. Partiernas representanter på mötet var: Björn Gudmundsson (S), Håkan Fäldt (M), Magnus Olsson (SD), Anders Skans (V), Janne Grönholm (MP), Roko Kursar (L) och Anton Sauer (C). Undertecknade sker löpande då flera företrädare lämnat för semester.

– Det är glädjande att samtliga partier stället sig bakom detta initiativ. Det innebär att Malmöbornas skattemedel inte längre kan gå till att finansiera trollfabriker, desinformation eller hat och trakasserier riktade mot Malmöborna och deras stad. Vår demokrati är för viktig för att vi ska invänta ett agerande från regeringen som visat på svalt engagemang i frågan. Därför går vi i Malmö före, säger Björn Gudmundsson (S), gruppledare i kommunfullmäktige.

Björn Gudmundsson nås på 070-631 31 34.

Kontakter

Bilder

Björn Gudmundsson, gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige.
Björn Gudmundsson, gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige.
Ladda ned bild

För rättvisa livsvillkor. För ett samhälle där alla bidrar efter sin förmåga och alla får ta del av en generell och skattefinansierad välfärd efter behov.

Följ Socialdemokraterna i Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna i Skåne

Pressinbjudan: samtal om bolagisering i Svalöv den 14 maj kl 18.3013.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det SD-ledda styret i Svalöv har sedan 2021 bildat sex kommunala bolag med löfte om att mångmiljonbelopp skulle skapas och användas i kommunens vård, skola och omsorg. Men sedan skapandet har inte en enda krona tillförts välfärden. Tvärtom har det skapats byråkratiska kostsamma instanser med dyra VD-poster, administration och styrelser. Löftet om en kassako har uteblivet. SD-styrets vinsthets skall nu även in i vården. Nu utreder kommunen att även bolagisera vård, omsorg och LSS i Svalövs kommun. Utredningen kommer presenteras på kommunfullmäktige den 17 juni. Socialdemokraterna i Svalöv bjuder nu in till öppet möte om bolagiseringar av kommunal verksamhet. Bjuv har bolagiserat på liknande sätt. Landskrona har beslutat att bolagisera 2025. Företrädare från dessa grannkommuner finns på plats tillsammans med Socialdemokraternas oppositionsråd i Svalöv Jan Zielinski, som försökte stoppa bolagiseringen 2021 med hjälp av en folkomröstning vilken hindrades av det SD-ledda styret under pandem

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye