Sweco Sverige AB

Frank Graveus ny chef för Sweco Sveriges division Buildings

Dela

Frank Graveus har utsetts till ny divisionschef för Sweco Sveriges konsulter med expertis inom byggnader och fastigheter. I divisionen samlas Swecos verksamhet inom byggkonstruktion, installation, projekt- och byggledning, skydd och säkerhet samt hållbar fastighetsutveckling med drygt 1 300 medarbetare i Sverige.

Frank Graveus, ny divisionschef för Buildings, Sweco Foto: Håkan Sjöström
Frank Graveus, ny divisionschef för Buildings, Sweco Foto: Håkan Sjöström

Frank Graveus kommer närmast från en roll som affärsenhetschef för Installation på Sweco och har innan dess varit regionchef, gruppchef och uppdragsledare i företaget.

– Just nu sker en viktig omställning inom bygg- och fastighetssektorn, där digitalisering och AI är kraftfulla verktyg för att möjliggöra snabbare kliv mot fossilfrihet. Swecos expertis är mer relevant än någonsin och med Frank får vi en affärsmässig och driven ledare som förstår de utmaningar och möjligheter som omställningen innebär. Han har förmågan att engagera sina medarbetare och ett starkt kundfokus som gör honom till rätt person att driva och utveckla verksamheten vidare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare fortsätta utveckla Swecos affär inom byggnader och fastigheter. Vi lever i en spännande tid med hög förändringstakt. Våra kunder ställs nu inför nya behov kopplade till hållbarhet och säkerhet och många av lösningarna finns inom digitaliseringen. Jag ser fram emot att, tillsammans med kunderna, forma framtidens hållbara lösningar, där innovation och samverkan blir viktiga nycklar, säger Frank Graveus.

Frank Graveus kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han tillträder sin nya roll den 19 augusti. Tomas Holmgren, nuvarande divisionschef, lämnar Sweco efter 13 år i koncernen.

– Jag vill tacka Tomas för ett mycket fint arbete med att utveckla verksamheten i division Buildings och för hans bidrag till utvecklingen i Sweco Sverige som helhet, till våra affärer och vår kultur. Jag önskar honom varmt lycka till, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco får uppdrag från Trafikverket värt 400 miljoner för projektering av ny järnväg på delar av Ostkustbanan mellan Uppsala och Stockholm11.7.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sweco ska bistå Trafikverket med en rad konsulttjänster för en omfattande utbyggnad av delar av Ostkustbanan mellan Uppsala och Stockholm. Ordervärdet för Sweco är uppskattat till cirka 400 miljoner. Uppdraget som pågår från 2024 fram till 2035 omfattar projektering inom järnväg, väg- och anläggning, byggnadskonstruktion, arkitektur, vatten och avlopp samt rådgivning inom miljö och digitala lösningar. Syftet med utbyggnaden ”Fyra spår till Uppsala” är att möta det ökade behovet av hållbar person- och godstrafik i området mellan Uppsala och Stockholm.

Ny Sweco-rapport: värmeböljor på uppemot 60 dagar kan bli verklighet inom 80 år26.6.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Klimatförändringarna påverkar Sverige snabbare än det globala genomsnittet. Antalet dagar med värmebölja stiger och 2023 hade Europa rekordmånga dagar med extrem hetta. Europa är den kontinent där värmen ökar mest, och Stockholm en av städerna med snabbast stigande temperaturer. Rekordåret 2018 uppmättes i Stockholm 25 dagar med värmebölja*. År 2100 kan rekordet öka med 150 procent, där vi riskerar närmare två månader – över 60 dagar – av värmebölja.**

Nu är klimatpositiva stadsdelar möjliga – Sweco presenterar framtidens stadsutveckling13.6.2024 08:10:00 CEST | Pressmeddelande

Swecos klimatkalkyl för Sjöstaden i Trelleborg, en ny stadsdel i det gamla hamnområdet, visar att klimatpositiva stadsdelar är möjliga. Kalkylen inkluderar byggnader och dess driftenergi, markanvändning och mobilitet för att undersöka hur nära klimatpositivitet man kan komma. Med fokus på kolsänkor i stadsmiljö, cykel- och samtransport samt förbättrade byggmetoder visar kalkylen att det är möjligt att skapa klimatpositiva stadsdelar. – Mig veterligen är det den första i sitt slag där vi modellerat en hel stadsdel, säger Gunilla Wembe, ansvarig arkitekt på Sweco Architects.

Sweco hjälper Ukraina med att modernisera och säkra vattensystemen i två kommuner16.5.2024 10:49:32 CEST | Pressmeddelande

Sweco deltar i den pågående återuppbyggnaden av Ukraina genom att bidra med expertis i två projekt för att trygga dricksvattenförsörjning och modernisera avloppsvattenrening i kommunerna Kobleve och Dobroslav i Mykolaiv- och Odessa-regionerna. Specialister från Sweco kommer stå för expertis inom bland annat avloppsvattenrening, vattenteknik, hydrologi och miljökonsekvensanalys i projekten som finansieras av Swedfund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye