Svenska Bangolfförbundet

Bangolfens världsstjärnor på plats i Varberg under SM, 27 - 29 juni

Dela

Vilken uppställning i damklassen! SM i bangolf 2024 har hela 37 damer som tävlar och det tål att jämföras med som mest 20 damer på SM de senaste 10 åren. För första gången sen 80-talet har vi dessutom alla svenska damer från den absoluta världseliten i startfältet!
SM spelas den 27-29 juni på Europabanor(EB) och MGK Warberg är värd för tävlingen. 

Karin Olsson Uppsala BGK
Karin Olsson Uppsala BGK

Torsdagen 27/6 spelas varv 1–4 i slagspelet.

Fredag 28/6 fortsätter slagspelet med varv 5–8, efter varv 6 sker en cut till lördagens matchspel där de 16 bästa damerna och de 32 bästa herrarna kommer få delta.
Efter fredagens spel delas medaljer ut i följande klasser: Herrar, Damer, Herrjuniorer, Damjuniorer och lagspel. Det damlag som vinner kommer få representera sin klubb i Champions League i Landskrona senare i höst. 

Lördag 29/6 är det matchspel i klasserna herrar och damer.
I matchspelet räknar man inte slag utan antal vunna banor. 

I startfältet finns stjärnor som: 
Karin Olsson Uppsala BGK, VM-guld i mixed 2023, VM-silver i lagtävlingen 2023 och VM brons individuellt 2023
Alva Kvarnström, MGK Örnsköldsvik, förra årets matchspelsvinnare på SM i Umeå
Julia Sjöberg, Skoghalls BGK, VM-silver lag 2023
Sandra Kungsman, Uppsala BGK, VM-silver lag 2023
Carolin Svensson, Tyresö BGK, VM-silver lag 2023
Amir El Quachani, Uppsala BGK, VM-guld lag 2023
Jesper Lindberg, Kungälvs BGK, 7:a på World Adventure Golf Masters 2024
Erik Nilsson, Sjövikens IF, brons i mixed,  på World Adventure Golf Masters 2024

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SM i Bangolf 27-29 juni 2024 Varberg
SM i Bangolf 27-29 juni 2024 Varberg
Ladda ned bild
Julia Sjöberg, Skoghalls BGK
Julia Sjöberg, Skoghalls BGK
Ladda ned bild

Länkar

Bangolf - en sport för alla!

Bangolf är en sport för alla! Gemenskapen, glädjen och möjligheten att spela hela livet gör sporten unik. Bangolf som sport går ofta under namnet minigolf och är något som många provat. Alla åldrar kan spela bangolf och underlagen är tillgängliga även för personer med fysiska begränsningar. Samtidigt är bangolf oerhört tekniskt och en tidskrävande sport för spelare som nått den absolut världsnivån. Sverige är ett land att räkna med i elitsammanhang och flera av våra landslagsspelare är med och slåss om internationella titlar. 

Samtidigt som bangolf är en individuell sport är den social och många människor i alla åldrar kommer till bangolfen för att spela och att ha roligt tillsammans.

Bangolf

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Örebrospelare i topp när Oldtimers SM avgörs i Örebro13.7.2024 11:35:57 CEST | Pressmeddelande

Inför de sista varven i veteranklassen för herrar leder Lennart Jansson, Örebro BGK före Stefan Viberg Örebro BGK. I motsvarande klass för damerna leder Lena Nilsson från BGK Kärnan före Marie-Louise Tunmats och Eva Prennfors, Örebro BGK. I Oldgirls har vi Jessica Rosén, Örebro BGK i en trygg ledning och i Oldboys är det Peter Eriksson Skoghalls BGK som leder före Robert Gustavsson, Örebro BGK

Spännande avslut på damernas slagspel i Bangolf SM28.6.2024 17:18:03 CEST | Pressmeddelande

I damklassen var det delad ledning mellan Jennifer Göransson från Jönköping och Karin Olsson från Uppsala inför de avslutande två varven. På varv fem gjorde Jennifer ett litet mini-ryck och inför finalvarvade hade hon en ledning på tre slag över jagande Karin. Jennifer och Karin följdes åt under större delen av spelet och även om också Karin fick till ett fint 19-varv som avslutning räckte det inte hela vägen. Jennifer gick nämligen runt på 20 och behöll därmed sin ledning hela vägen in i mål. Svensk mästare på damsidan är med andra ord Jennifer Göransson, BGK Jönköping.

Wilma Harrysson mästare i damklassen i World Adventure Golf Masters17.6.2024 11:13:40 CEST | Pressmeddelande

Wilma Harrysson vann damklassen med 6 slag före tjeckiskan, Anna Lemon. Tyvärr räckte det inte för att slå sig in bland de 18 bästa som gjorde upp i superfinalen. Fyra svenskar klarade cutten, men där blev det tufft och Jesper Lindberg hade bästa utgångsläget inför de sista varven. Men tyvärr tappade Jesper på de sista varven och slutade på en 7:e plats. Glädjande var att Kevin Sundström gjorde en grym spurt i superfinalen med 26 slag på sista varvet och placerade sig som 8:a. Det räckte dock inte mot hemmaspelarna. Top fem blev en heltjeckisk historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye